ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνάντηση των νέων δημάρχων: Προς διαδημοτική διαχείριση μιζέριας;Συνάντηση των νέων δημάρχων: Προς διαδημοτική διαχείριση μιζέριας;

Σε κοινές κατευθύνσεις φαίνεται ότι θα κινηθούν οι τέσσερις νεοκλεγμένοι δήμαρχοι της Κέρκυρας και των Παξών, όπως φαίνεται από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ύστερα από πρόσκληση της Μερόπης Υδραίου.  Ανταποκρίθηκαν οι Κ. Λέσσης, Γ. Μαχειμάρης και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Παξών Σπ. Βλαχόπουλος.

Σε κατευθύνσεις, όπως φαίνεται από τα προγράμματά τους, διαχείρισης της μιζέριας που αργά ή γρήγορα θα φέρει και γκρίνια παρά τις κοινές θέσεις και απόψεις.  Πρώτα από όλα γιατί λείπει η αγωνιστική - διεκδικητική στάση απέναντι στην κεντρική εξουσία που περιορίζει ασφυκτικά τους δήμους σε ρόλο απλών διαχειριστών και ύστερα γιατί τα προβλήματα γενικότερα και ειδικότερα της Κέρκυρας είναι οξυμένα, ενώ απουσιάζει το σχέδιο και το όραμα. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά οι τωρινές εικόνες της Κέρκυρας θα δε θα λείψουν και στο επόμενο διάστημα.

Στο οξυμένο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών μέχρι να, και αν, και ποιος ξέρει πότε, θα κατασκευαστεί Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και νέος ΧΥΤΥ, δενυπάρχει μελέτη και λύση, παρά κάποιες γενικολογίες.  Επικράτησε η άποψη ο κάθε ΟΤΑ να διαχειριστεί τα δικά του σκουπίδια.  Σύμφωνα με το enimerosi.com, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κ. Λέσσης επισήμανε ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την διαχείριση των σκουπιδιών αλλά μια αρχική ενημέρωση ανάλογη εκείνης που είχε γίνει και από τον Κ. Νικο\λούζο.

Μιλώντας για την ΔΕΥΑΚ, οι δήμαρχοι αποφάσισαν τη διαίρεση της  στα τρία. Αντιθέτως, συμφώνησαν ο Φορέας της τουριστικής προβολής να είναι ένας και ενιαίος. Όσον αφορά στον ΔΟΠΑΠ και τις δομές πολιτισμού, ο καθείς θα αναλάβει ιδίοις πόροις τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των Φιλαρμονικών και των άλλων Φορέων της περιοχής ευθύνης του.

          Για τα μεγάλα προβλήματα της κατανομής του προσωπικού του εξοπλισμού, των ανύπαρκτων υποδομών και των σοβαρών προβλημάτων στοιχειώδους λειτουργίας που θα αντιμετωπίσουν οι νεοσύστατοι δήμοι, κυρίως της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας δεν έγιναν ανακοινώσεις. Θα μπουν στον αυτόματο πιλότο; Στο μοίρασμα της φτώχειας και της μιζέριας θα αρχίσει η γκρίνια; Καλή η συνεργασία και αναγκαία, αρκεί μα μην καταλήξει συνεργασία διαχείρισης της μιζέριας.

Μερόπη Υδραίου
Σε δήλωση της, αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρει:

‘’ Οι τρεις δήμοι πρέπει να συνεργάζονται, από την πρώτη μέρα με ισοτιμία και ειλικρίνεια. Με ορθολογισμό και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η προχειρότητα και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες που κυριάρχησαν στη διάσπαση του δήμου, δημιουργούν προβλήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε.

Θα συνεχίσω να αναζητώ με όλους το δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα προς τους πολίτες της Κέρκυρας.’’