ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνάντηση δημοτικών παρατάξεων και αντιπαραθέσεις Υδραίου – ΚαλούδηΣυνάντηση δημοτικών παρατάξεων και αντιπαραθέσεις Υδραίου – Καλούδη

Σήμερα Πέμπτη 13/6 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση της νέας Δημάρχου κ. Μερόπης Υδραίου στην αίθουσα του Δήμου στο Φαληράκι.

Μετά το τέλος της συνάντησης η νέα δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα είπα, προεκλογικά, για ενότητα και συνεργασία, τα εννοώ απόλυτα και τα κάνω πράξη. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια βήματα. Ο στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης για την επόμενη μέρα, για να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί και να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων δεν θα είναι πλέον είδηση αλλά κανόνας. Η συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων σε αυτές τις συναντήσεις είναι δείγμα σεβασμού απέναντι στους δημότες.

Σήμερα, κατέθεσα ένα πλαίσιο 6 σημείων, πάνω στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι μας, ένα πλαίσιο που μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο για συνεργασία.

1ον) Πρωτοβουλία για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου που δεν μπορεί να έχει το γεωγραφικό χαρακτήρα που του έδωσαν. Πρέπει να μετονομαστεί σε Δήμο Κερκυραίων και Διαπόντιων.
2ον) Σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρακολουθεί τη διαδικασία διαχωρισμού προσωπικού, οικονομικών δεδομένων και παγίων του ενιαίου δήμου.
3ον) Δημιουργία Διευρυμένης Επιτροπής Διαβούλευσης με ουσιαστικές αρμοδιότητες με τη συμμετοχή φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.
4ον) Συμφωνία , διαμόρφωση ενιαίας άποψης και οριοθέτηση των επόμενων ενεργειών για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή θα ενημερώσει τις παρατάξεις για το σχέδιο της για την ανακύκλωση, την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας και τα επόμενα βήματα.
5ον) Διαμόρφωση και ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση τους κανόνες της δημοκρατικής τάξης, του σεβασμού των δικαιωμάτων της μειοψηφίας αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του.
6ον) Σύσταση επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Νέου Δήμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου , του Εμπορικού Επιμελητηρίου και της κοινωνίας των πολιτών, για να ξέρει κάθε πολίτης που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ.»

Οι θέσεις του Γ. Καλούδη για τη συνάντηση

Η ανακοίνωση:

Στην σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κερκυραίων κα Μερόπη Υδραίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» Γιώργος Καλούδης ανέπτυξε συνοπτικά τις εξής 7 θέσεις:

1ο θέμα: Καθαριότητα
Η Κέρκυρα βρίσκεται σε μια τοξική κατάσταση.
Η πόλη έχει την επιβάρυνση, την οχλούσα χρήση στο Τεμπλόνι. Ούτε ο Βορράς ούτε ο Νότος.

Άμεσα ανάληψη της πολιτικής διεύθυνσης του Δήμου από σήμερα με άμεση μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και διαλογή στην πηγή. Σήμερα!

Την όποια διαχείριση την έχει μόνον ο Δήμος Κερκυραίων. Τέλος αυτός ο αμαρτωλός Σύνδεσμος Καθαριότητας.

2ο θέμα: Βίδο
Ανοικτό, προσιτό στο Λαό. Δεν τίθεται υπό καμία διαπραγμάτευση. Άμεσα, σήμερα, ακύρωση ή ξεκαθάρισμα της σύμβασης μίσθωσης.
α) Οι τιμές του εστιατορίου να προσδιορισθούν με ανώτατο όριο. Λαϊκές τιμές.
β) Άμεση επισκευή του καϊκιού του Δήμου «Άγιος Στέφανος» και χρησιμοποίησή του στη γραμμή Σπηλιά – Βίδο.

3ο θέμα: Ακίνητα Δήμου όχι αποικία της Fraport.
Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτή τη μεταβατική φάση ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νικολούζος να επιτρέπει σε ατζέντηδες της Fraport να χρησιμοποιήσουν οικόπεδο του Δήμου που αποτελεί δημοτικό πλούτο – εθνικό πλούτο προς όφελος της Fraport, η οποία δεν πληρώνει ούτε τέλη αποκομιδής απορριμμάτων. Τέλος η αποικία της Fraport.

4ο θέμα: Κυκλοφοριακό
Ελάφρυνση του κυκλοφοριακού τώρα με άμεση κατάργηση των δίπατων λεωφορείων και των 2 τρένων.

5ο θέμα: Το Λιμάνι στο Δήμο Κερκυραίων
Αίτημα τώρα στην κυβέρνηση και στα κόμματα: Το Λιμάνι της Πόλης να περιέλθει στο Δήμο Κερκυραίων και να μην ιδιωτικοποιηθεί ούτε τμήμα του. Να υποχρεωθούν να πάρουν θέση τα κόμματα του αθηνοκεντρικού κράτους.

6ο θέμα: Οικονομικά Δήμου Κερκυραίων
Σύνταξη απογραφής την 31η Αυγούστου 2019 για την πραγματική κατάσταση που θα παραλάβει την επομένη 1-9-2019 η νέα Δημοτική Αρχή. Να μας παρασχεθούν άμεσα όλα τα στοιχεία που ζητήσαμε και θα ζητήσουμε.

7ο θέμα: Προϋπολογισμός 2020
Προετοιμασία του Προϋπολογισμού 2020 από τώρα, ώστε να ψηφισθεί τον Οκτώβρη 2019 και να προετοιμασθούν έγκαιρα οι διεθνείς και μη διαγωνισμοί για τις προμήθειες υλικών.

Ο Γιώργος Καλούδης ξανατόνισε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης διακυβέρνησης του Δήμου Κερκυραίων από σήμερα για να διασωθούν, με άμεση μεταφορά, η καθαριότητα και η τουριστική οικονομία της Κέρκυρας.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νικολούζος απλά να υπογράφει ως έχων την διοικητική αρμοδιότητα.

Η κα Υδραίου εκδήλωσε την αντίθεσή της στην άμεση μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του Δήμου από τώρα, υπακούοντας στην πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όλα αυτά ενώ προεκλογικά είχε φορέσει το κράνος τασσόμενη υπέρ της μεταφοράς των απορριμμάτων στα Γιάννενα ακολουθώντας μας και αντιγράφοντάς μας.

Για εμάς πρώτα είναι το συμφέρον της Κέρκυρας. Για τους αντιπάλους μας πρώτα είναι το συμφέρον του κόμματός τους και τελευταίο το συμφέρον της Κέρκυρας.