ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο εικόνες ντροπής για την Κέρκυρα των … σκουπιδιών!

Εικόνα ντροπής από τους Αυλιώτες


Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο εικόνες ντροπής για την Κέρκυρα των … σκουπιδιών!

Καλοκαίρι και οι εικόνες της ντροπής με τις απέραντες ανεξέλεγκτες χωματερές από τον Βορρά μέχρι τον Νότο είναι βγαλμένες από το πρόσφατο παρελθόν. Οι παλιοί «σωτήρες» δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια πεζά θέματα, ενώ οι νέοι «σωτήρες» θα αναλάβουν να μας σώσουν από την 1η Σεπτέμβρη, ενώ οι ψευδαισθήσεις του ... καναπέ εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την πλειονότητα του ... κυρίαρχου λαού. Για τις οδυνηρές συνέπειες και τους μεγάλους κινδύνους έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως, αλλά …

Η κατάσταση με τα απορρίμματα στο Βόρειο συγκρότημα είναι τραγική με τους επαγγελματίες πλέον να απειλούν ακόμα και με μηνύσεις.
Αυλιώτες: Χιλιόμετρα τα σκουπίδια στους δρόμους.

Τραγικές εικόνες από την παραλία στους Περουλάδες, εκεί που πλήθος τουριστών σπεύδουν καθημερινά.

Στο κέντρο του Σιδαρίου τα σκουπίδια καλύπτουν ακόμα και τα κτίρια!


Το ίδιο τραγική και η κατάσταση στη Λευκίμμη. Γράφει χαρακτηριστικά η Νικολέττα Σαμοϊλη:

.....τα φέρνουν λένε στον κορμό της Λευκίμμης να μην τα βλέπουν οι τουρίστες.... είπαμε φέρτε κι άλλα μέχρι τον περιφερειακό....θάψτε τα κάτω από το χαλί .... στο ποτάμι , στον αη Δημήτρη , σε όλη τη Λευκίμμη....σε όλο το νησί....αρκεί να μην τα βλέπουν....χαλάνε τη μόστρα και τα φρου φρου... όχι δε θέλω να τα πάρουν στου γείτονα.... έχει κι αυτός πολλά και δεν είναι δικά του...όχι δε θέλω να μεταφερθούν αλλού και να βρωμίσουν κι άλλο τόπο....όχι δε θέλω να καούν ή να θαφτούν, θέλω μείωση παραγόμενου όγκου σκουπιδιών, κατάργηση πλαστικών συσκευασιών, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, όχι ανάθεση σε ιδιώτες ,δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε κάθε δημοτική ενότητα, έλεγχος, πρόσληψη προσωπικού μόνιμου στην καθαριότητα με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέληση και παιδεία! Θέλω αποχέτευση, πόσιμο νερό, θέλω αξιοβίωτη ζωή σε ένα καθαρό περιβάλλον για όλους και όλα, θέλω ένα κόσμο που δε θα παζαρεύει τη ζωή κανενός και για τίποτα, θέλω να ζούμε ελεύθερα στη γη μας εμείς και ό,τι την κατοικεί!!!


Οι φωτό από το Βόρειο συγκρότημα από το corfutvnews.gr