ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια – Νότια Κέρκυρα


Εικόνες  ντροπής με τα σκουπίδια – Νότια Κέρκυρα

         
 Απέραντη χωματερή η Κέρκυρα που σκορπίζει απέραντη θλίψη σε ντόπιους και επισκέπτες. Από τον Βορρά μέχρι το Νότο αλλεπάλληλες εικόνες ντροπής. Μια κατάσταση που έχει μεγάλες επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία, αλλά πρωτίστως στην υγεία και τα ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών με μεγάλους κινδύνους για φωτιές, αλλά και για την πανέμορφη κερκυραϊκή φύση.
       Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από Μαραθιά – Αργυράδες που δημοσίευσε φίλη επώνυμα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και έστειλε και στο www.argyrades.gr με το παρακάτω κείμενο:

   
 «Ξυπνήσαμε..ετοιμαστήκαμε κ πηγαίναμε στην δουλειά μας... 
Όμως ο δρομος που παίρναμε είχε εμπόδιο κ έτσι πήραμε τον άλλο δρόμο..κ βρεθήκαμε μπροστά σε αυτό το θέαμα..
Η κόρη μου ετων 8...
"Μαμα...
(Κραταει με τα χεράκια της το πρόσωπό της...με το στόμα ανοιχτό...)
Ποιός άφησε τα πράγματα του εδώ..?"
Ο γιος μου ετων 11 απαντάει..
"Είναι σκουπίδια..έτσι κάνουν οι άνθρωποι..δεν τους νοιάζει.."
Δεν ξέρω τι με πόνεσε πιο πολύ..
Το θέαμα?
Η δυσοσμία?
Η αντίδραση της κόρης μου?
Η απάντηση του γιού μου...
Κέρκυρα 2019...»


     

Και όλα αυτά μετά τις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων , περιφερειαρχών και συμβούλων που «φιλολογικά» ασχολήθηκαν με το θάμα των σκουπιδιών οι περισσότεροι των υποψηφίων. Λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Οι υποψήφιοι «σωτήρες» έχουν άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν και όχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αυτές εικόνες επαναλαμβάνονται διαρκώς, μόνο που δεν είναι ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά, αλλά θλιβερή πραγματικότητα της καθημερινής ζωής.