ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έγκαιρα σβήστηκε η φωτιά στη μπούκα της Λίμνης Κορισσίων


Έγκαιρα σβήστηκε η φωτιά στη μπούκα της Λίμης Κορισσίων
Παρά την αδυναμία πρόσβασης με τα οχήματά τους, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν και έθεσαν σε ελάχιστο χρόνο πυρκαγιά που ξέσπασε στη μπούκα της λιμνοθάλασσας Κορισσίων προτού αυτή πάρει διαστάσεις.
Η πυρκαγιά πρόλαβε και έκαψε περίπου μισό στρέμμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να εξαπλωθεί με μεγάλες συνέπειες, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη βλάσθηση από αμοθίνες και καλαμιώνα, η πρόσβαση με πυροσβεστικό όχημα είναι αδύνατη καθώς μεσολαβεί η μπούκα της λιμνοθάλασσας και δεν υπάρχει γέφυρα για να περάσουν τα πυροσβεστικά, ενώ και ο αέρας σήμερα στην περιοχή πνέει στα 3 με 4 μποφόρ.
Άνδρες της πυροσβεστικής εξέφραζαν την απορία και τον προβληματισμό τους για το πως ξέσπασε εκεί φωτιά, αφού το σημείο δεν είναι φιλικό ούτε καν για τους κατασκηνωτές της αμόγλωσσας του Χαλικούνα και δεν υπάρχει εκεί κόσμος. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που στο σημείο εκείνο ξεσπά φωτιά, καθώς πέρσι τουλάχιστον άλλες δύο φορές είχαμε ανάλογα περιστατικά.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα εκατοντάδες παρκαρισμένα ΙΧ των λουόμενων στα 5 περίπου χιλιόμετρα του χωματόδρομου που οδηγεί στο Τάγιο, την εγκατάσταση της Διαδημοτικής Επιχείρησης της Λιμνοθάλασσας Κορισσίων, εμπόδιζαν σε πολλά σημεία τη διέλευση.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλλαν τα μέγιστα και τα δύο αεροσκάφη τύπου PZL που εδρεύουν στην Κέρκυρα.
ΠΗΓΗ: corfupress.com