ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Παράσταση διαμαρτυρίας από δασκάλους και νηπιαγωγούς (ΣΕΠΕ) στον Δήμαρχο Παράσταση διαμαρτυρίας από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς (ΣΕΠΕ) στον Δήμαρχο

Το Δ. Σ του ΣΕΠΕ Κέρκυρας σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 5/6/2019 εκτίμησε τις αρνητικές εξελίξεις και την αδράνεια του Δήμου Κέρκυρας σχετικά με τη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και ειδικότερα:

1.Το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κέρκυρας προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου αποτυπώνεται μια προβληματική κατάσταση αδυναμίας, με τα σημερινά δεδομένα, φοίτησης περίπου 190 νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία.

2. Την απόλυτη ανικανότητα και αδιαφορία του Δήμου Κέρκυρας εδώ και ενάμιση χρόνο να κάνει το παραμικρό βήμα, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις στις συνεχείς παρεμβάσεις μας.
 3. Την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας να συντονίσει και να επιβάλει στους Δήμους την υλοποίηση μιας αναγκαίας, κοινωνικής πολιτικής, που αφορά σε μια ευαίσθητη ηλικία παιδιών.

Αποφάσισε τα εξής:

1.Επαναβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη θέση του για την υποχρεωτική εφαρμογή της προσχολικής αγωγής σε όλα τα νήπια της Κέρκυρας. Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτήν τη κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματός μας!

Ζητά από τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας να προχωρήσει σε όλες τις υπηρεσιακές, διοικητικές ενέργειες για το σκοπό αυτό και να επαναπροσδιορίσει προς την κατεύθυνση αυτή το αίτημά της προς το αρμόδιο υπουργείο, μετά και τις εξελίξεις στο θέμα των νέων αιθουσών.

Ζητά την παρέμβαση του περιφερειακού Διευθυντή Ιονίων νήσων προς όλους τους αρμόδιους φορείς για να απεμπλακούμε επιτέλους από το τέλμα που προκαλεί η αδράνεια και η προχειρότητά τους.
Απαιτεί από το Δήμο Κέρκυρας να ανταποκριθεί επιτέλους στο ρόλο και το έργο του, έστω και αργά και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων, που δημιούργησε η συνολικότερη στάση και απουσία του στο σοβαρό αυτό θέμα.

Το Δ.Σ. τέλος, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 1.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο (Μαράσλειο), για να αναδείξει τη αναγκαιότητα λύσης του προβλήματος και απόδοσης των ευθυνών απέναντι στην κοινωνία όσων είναι αρμόδιοι. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την Κερκυραϊκή κοινωνία να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή τη δράση. Είναι μια ώρα ευθύνης για όλους μας.