ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης


Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Δημοσιεύτηκε  η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των τριών αιτήσεων ακύρωσης  για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης  που είχαν καταθέσει 75 κάτοικοι της Λευκίμμης και ο σύλλογος Αλεύχιμμον, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κέρκυρας.
 
Οι αιτήσεις  είχαν συζητηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2018 και απερρίφθησαν με τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ.

Οι αιτήσεις αφορούσαν στην ακύρωση
α)  της περιβαλλοντικής άδειας της ήδη αδειοδοτημένης μονάδας υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στα  Μεσοράχια της νότιας Κέρκυρας και της μετατροπής της σε ΧΥΤΥ και

β) της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της παραπάνω μονάδας ως χώρο προσωρινής  αποθήκευσης των δεμάτων.
Η απόφαση αυτή εξεδόθη σε συνέχεια των τριών αποφάσεων του ΣτΕ του 2015 που αφορούσαν την επιλογή της θέσης, τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και ζητήματα ενδεχόμενων επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής  οι οποίες απέρριψαν ισάριθμες αιτήσεις κατοίκων της Λευκίμμης περί ακύρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.
Επιστροφή

Η πράξη του ’18, δηλαδή, σύμφωνα με την οποία ο Χ.Υ.Τ.Υ. Νότιας Κέρκυρας μπορούσε να δεχθεί 8.000 τόνους επεξεργασμένου απορρίμματος από το Τεμπλόνι, συν 2.000 τόνους επιπλέον, με συμπληρωματική απόφαση του ΣτΕ, και την οποία αμφισβήτησαν και ζήτησαν την ακύρωσή της, τόσο οι 75, όσο και το «Αλεύχιμον», έληξε στις 6 Ιουνίου, πριν δηλαδή αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Αυτό ωστόσο, που έχει σημασία είναι ότι βρίσκεται ακόμα στον αέρα η αίτηση ακύρωσης της πράξης αδειοδότησης του Χ.Υ.Τ.Υ. Νότιας Κέρκυρας από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.