ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Όχι την κολοκυθιά, αλλά να κάνουν ... σότο Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δήμος για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη! – Τι απαντά η ΠΙΝ στη ΓεροβασίληΌχι την κολοκυθιά, αλλά να κάνουν σότο Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δήμος για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη! – Τι απαντά η ΠΙΝ στη Γεροβασίλη


Την κολοκυθιά παίζουν προεκλογικά Κυβέρνηση – Περιφέρεια  για το ποιος κάλεσε τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη που ήταν αποκλεισμένη για 8 περίπου μήνες και με αλλεπάλληλα κύματα άγριας βίας και καταστολής. Μετά τις δηλώσεις της Υπουργού «Προσατασίας του Πολίτη» ότι δεν κάλεσε η κυβέρνηση τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη, αλλά καλούνται «όταν υπάρχει έγγραφο από δήμαρχο ή περιφερειάρχη βγήκε στην πιάτσα και η Περιφέριεα για να δηλώσει ότι: ‘ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η περιφερειακή αρχή στο σύνολό της ουδέποτε απέστειλαν αίτημα ή έγγραφο ζητώντας την έλευση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη».
Αν σε αυτό προσθέσουμε και παλαιότερες δηλώσεις του δήμαρχου Κ. Νικολούζου ότι δεν είχε καλέσει τα ΜΑΤ τότε οδηγούμαστε μπροστά σε μένα μυστήριο: Ποιος κάλεσε τα ΜΑΤ;
Αντί να παίζουν την κολοκυθιά Κυβέρνηση – περιφέρεια και Δήμος να κάνουν σότο, όπως λέγαμε παλιά στα χωριά μας και οποιανού του …τύχει να αναλάβει την ευθύνη.
Για να σοβαρευτούμε Κυβέρνηση- Περιφέρεια και Δήμος είναι συνυπεύθυνοι για την αιμτοβαμμέννη κατοχή και το όργιο καταστολής στη Λευκίμμη. Όπως έλεγε και ο ΚΠ Καβάφης «Βλάπτουν κ' οι τρεις τους την Συρία το ίδιο». 


Το κείμενο – απάντηση της ΠΙΝ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων των ημερών, μετά από σχετικές δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κας. Όλγας Γεροβασίλη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κέρκυρα και προς άρση κάθε παρεξήγησης ή παρερμήνευσης, επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:

Επειδή οι γενικεύσεις ενδεχομένως να δημιουργήσουν παρερμηνείες ή και ερωτήματα για το ρόλο μας στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη Νότια Κέρκυρα, ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η περιφερειακή αρχή στο σύνολό της ουδέποτε απέστειλαν αίτημα ή έγγραφο ζητώντας την έλευση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη.

Αντιθέτως εμείς προτάξαμε τον εξαντλητικό διάλογο για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για την αποτυχία του οποίου οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν αλλού.