ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φταίει ο …Χατζηπετρής για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη! Τι δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη (video)
Φταίει ο …Χατζηπετρής για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη! Τι δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη (video)

Έχουν πλάκα – από μια πλευρά- οι διάφοροι πολιτικάντηδες – ζήτουλες ψήφων. Έχουν το μαγικό ραβδί και κάνουν το άσπρο – μαύρο κοροϊδεύοντας ασύστολα τον λαό.
          
Ξεκινώντας την προεκλογική της περιοδεία από την Κέρκυρα, η Όλγα Γεροβασίλη παρευρέθηκε το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, όπου μετά την ομιλία της δέχθηκε ερωτήσεις και τοποθετήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com από όπου και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ. Η απάντηση που έδωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν ρωτήθηκε από Κερκυραίους για την οκτάμηνη παραμονή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη ήταν ξεκάθαρη: «Η Αστυνομία δεν δρα από μόνη της, παίρνει εντολές».

Υπογράμμισε ότι προσωπικά είναι αντίθετη σε αυτού του είδους την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων: «Είμαι από αυτούς που δεν πιστεύουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα διαχειριστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, ή το ζήτημα των νερών, ή το ζήτημα των αγωγών φυσικού αερίου , ή το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχε μια λογική, η οποία έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα, στείλτε δυνάμεις, κι άλλες δυνάμεις, και φθάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε αυτές τις εικόνες οι οποίες δεν τιμούν κανέναν. Και το οποίο δεν ήταν και στις προθέσεις ούτε στις διαθέσεις τις ΕΛ.ΑΣ. βεβαίως, πόσο μάλλον στις προθέσεις των κατοίκων και των ανθρώπων της Λευκίμμης. Επίσης θα ξέρετε ότι πριν από αρκετούς μήνες η εντολή που έφυγε από το Υπουργείο και το Αρχηγείο ήταν η απόσυρση των διμοιριών από τη Λευκίμμη. Γιατί το κάναμε αυτό; Διότι ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει η ΕΛ.Α.Σ να διαχειρίζεται το ζήτημα των σκουπιδιών. Οι τοπικές κοινωνίες με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κατάματα, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι όπου δεν βρεθεί τελικά συναίνεση, συζητώντας εναλλακτικές λύσεις, τότε χρειάζεται αλλαγή σχεδιασμού».

Αιτιολογώντας την έλευση των αστυνομικών δυνάμεων για να αναχαιτίσουν τις αντιδράσεις στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης είπε: «Όταν υπάρχει έγγραφο από δήμαρχο ή περιφερειάρχη, το οποίο λέει ότι εδώ κινδυνεύουν πολίτες, η αστυνομία θα είναι αυτή ένοχη αν δεν στείλει. Η αστυνομία δεν πάει πουθενά μόνη της, πάει κατόπιν οδηγίας και εισαγγελικής εντολής. Είναι ένα όργανο που δέχεται εντολές και δρα».


Με άλλα λόγια η Γεροβασίλη και η Κυβέρνηση είναι αθώοι του αίματος, αυτοί «υπάκουαν σε εντολές»! Μιλάμε για χοντρό δούλεμα. Όχι ότι δε φταίει Δήμος και Περιφέρεια, όλοι είναι συνυπεύθυνοι, αλλά πάει πολύ να λένε περίπου οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ότι υπάκουαν σε εντολές! Είναι η παλιά δικαιολογία τόσων και τόσων βασανιστών και εγκληματιών πολέμου που για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους πρόβαλλαν ως δικαιολογία ότι «υπάκουαν σε εντολές»!

Αιδώς Αργείοι!

Επί τη ευκαιρία απολαύστε και το τραγούδι του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη "Φταίει ο Χοντρός" :