ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Θα βγαίνεις στην σύνταξη στα 67, θα την παίρνεις πετσοκομμένη στα 69- 70, στα 71 τα επικουρικά (αν υπάρχουν) στα 72 το μισό εφάπαξ (ούτε τις εισφορές σου δηλαδή) και μετά..ζωάρα!


Θα βγαίνεις στην σύνταξη στα 67, θα την παίρνεις πετσοκομμένη στα 69- 70, στα 71 τα επικουρικά (αν υπάρχουν) στα 72 το μισό εφάπαξ (ούτε τις εισφορές σου δηλαδή) και μετά..ζωάρα!


θα βγαίνεις στην σύνταξη στα 67

θα την παίρνεις πετσοκομμένη στα 69- 70
στα 71 τα επικουρικά (αν υπάρχουν)
στα 72 το μισό εφάπαξ(ούτε τις εισφορές σου δηλαδή)
και μετά..ζωάρα!
και αναρωτιέσαι ποιον από αυτούς που αποφάσισαν αυτό θα ψηφίσεις;;
ΥΓ έτσι δημιουργούνται τα ¨πλεονάσματα»

(Γιάννης Λαθήρας fb)

Στις 258.618 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για χορήγηση κύριας και επικουρικής σύνταξης, αλλά και εφάπαξ παροχών. Τα στοιχεία που αναδείχτηκαν σήμερα στο 34ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) δείχνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος, που είναι ακόμα υπαρκτό.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές υπάρχουν 80.000 αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή για καταβολή κύριας σύνταξης από τον ΕΦΚΑ. Στον αριθμό αυτό, όμως, πρέπει να προστεθούν και άλλες 25.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επίσης, 45.500 είναι οι αιτήσεις που βρίσκονται στην αναμονή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και αφορούν περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν. Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε εκκρεμότητα 87.504 περιπτώσεις χορήγησης επικουρικής σύνταξης και άλλες 20.614 περιπτώσεις χορήγησης εφάπαξ.Το πρόβλημα εμφανίζεται πολύ μεγαλύτερο στο ΓΛΚ εξαιτίας της ξαφνικής διάλυσης της δομής της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Γενική Διεύθυνση Συντάξεων Δημοσίου)! Aπό τον Απρίλιο του 2018 έμειναν μόνο οι 50 από τους 150 εργαζόμενους. Γίνεται λόγος για καθυστερήσεις στον χρόνο έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων στο δημόσιο και τους δήμους, που ξεπερνά τα δύο έτη, αλλά και για «χαοτική κατάσταση». Ειδικότερα, βρίσκονται σε καθυστέρηση 15.000 περιπτώσεις συνταξιοδότησης από το χώρο της εκπαίδευσης, 7.500 από τους Δήμους και τα νοσοκομεία, 8.000 από το χώρο των στρατιωτικών και άλλες 15.000 από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία απλή μεταβίβαση σύνταξης θανάτου, απονέμεται με καθυστέρηση ενός έτους…