ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Έλα στον χορό» στον Πέλεκα, Σάββατο 6/7


«Έλα στον χορό» στον Πέλεκα, Σάββατο 6/7


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλεκα συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση - αφιέρωμα στα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Ελλάδας. Η φετινή διοργάνωση με τίτλο " Έλα στο χορό" στοχεύει να αναδείξει τα τραγούδια και τους χορούς της ελληνικής παράδοσης ως αφορμή για τη συνάντηση και τη συνεργασία των ανθρώπων. Επιιπλέον, να τονίσει την αξία τους στην καθημερινότητα, όχι μόνο ως στοιχεία σύνδεσης με το παρελθόν και την ιστορία του τόπου, αλλά κυρίως ως μέσο ψυχαγωγίας για το χορωδό, το χορευτή, το θεατή.

Πάνω από 200 χορευτές ενωμένοι σε κοινό κύκλο θα μας ταξιδέψουν στην Ελλάδα με τα χορευτικά τους βήματα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Χοροί κυκλωτικοί και ελεύθεροι, λαβές σταυρωτές και από τους ώμους, κουλουριάσματα και λαβύρινθοι είναι μερικά από τα σχήματα και τα χαρακτηριστικά χορών που θα παρακολουθήσει ο θεατής στο μουσικοχορευτικό ταξίδι του σε Κέρκυρα, Ήπειρο, Φλώρινα, Αριδαία, Θράκη, Πόντο, Νησιά Αιγαίου, Πελοπόννησο και Μ.Ασία. 

 Το Πολυφωνικό Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας και η Γυναικεία Χορωδία Πέλεκα θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους με χορούς, μουσικές και σκοπούς από την Έλλάδα, όπως παλιά..

Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των:
Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας,
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας,
Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης,
Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Σύλλογος Πέλεκα,
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών,
Χορευτικός Σύλλογος Λευκίμμης ΦΑΕΘΩΝ,
Πολιτιστικός Σύλλογος Χλωμού,
Καλλιτεχνικός Σύλλογος " Αη Μαθιάς".

Παίζουν οι μουσικοί: Ζάχος Χρήστος (λαούτο, φωνή),
Πετρίδης Κώστας (λαούτο, φωνή),
Ντίνα Χουλάκη (φωνή),
Γιάννης Γαλίτης ( κλαρίνο, ζουρνάς, ακορντεόν),
Κώστας Κωστούλας (βιολί),
Σάκης Αλαΐτσης (κρουστά) 

Στην Κεντρική πλατεία του Πέλεκα, Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 21.00