ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εντολή να ξεκινήσει η κατασκευή του αγάλματος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε ο Άδωνις ΓεωργιάδηςΕντολή να ξεκινήσει η κατασκευή του αγάλματος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης


Αποφασισμένος να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς σε ένα έργο που είχε τελματώσει επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή αγάλματος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς το έργο, ο υπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη της κατασκευής, ενώ δήλωσε ότι δεν θα κάνει διακοπές μέχρι να ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες το άγαλμα θα τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της Αθήνας, με πιο πιθανό το χώρο του Ελληνικού, έργο στο οποίο έχει δώσει άμεση προτεραιότητα ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, κατά την αποχώρηση του από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι «μια μέρα θα του στήσουν άγαλμα στην Αθήνα.»

«Ήταν πολύ σκληρό χτύπημα για τον Άδωνι Γεωργιάδη η αποχώρηση του Σόιμπλε, έναν άνθρωπο τον οποίο κατά κάποιο τρόπο θεωρούσε πνευματικό του πατέρα, μαζί με τη Μάργκαρετ Θάτσερ που θεωρούσε πνευματική του μητέρα» λένε συνεργάτες του Έλληνα υπουργού.

Την ικανοποίηση τους για το άγαλμα εκφράζουν τα περιστέρια της χώρας
Μολονότι προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πού θα τοποθετηθεί τελικά το άγαλμα, ήδη τα περιστέρια της χώρας έχουν εκφράσει την ικανοποίηση τους για την απόφαση του Έλληνα υπουργού.

Σε δηλώσεις τους, τα πτηνά χαρακτήρισαν ‘εξαιρετική’ την ιδέα, τονίζοντας ότι αναμένουν με ανυπομονησία την κατασκευή του μνημείου.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Ένα τέτοιο μνημείο πραγματικά λείπει από την Αθήνα. Δε βλέπουμε την ώρα να κατασκευαστεί, κατά προτίμηση με μεγάλες φαρδιές επιφάνειες» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των πτηνών.

ΑΠΟ TO VATRAXI