ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αναστάτωση στους υποψηφίους για τα μηχανογραφικά


Αναστάτωση στους υποψηφίους για τα μηχανογραφικά

Αναστάτωση από την παράταση προθεσμίας υποβολής προκειμένου να εξεταστεί το καθεστώς των νέων τμημάτων


Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών ώστε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εξετάσει το καθεστώς των νέων τμημάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους φετινούς υποψηφίους, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη οριστικοποιήσει τα μηχανογραφικά δελτία.


Σύμφωνα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, η παράταση δίνεται προκειμένου να «διαπιστώσουμε όσον αφορά στα νέα Τμήματα, αν υπάρχουν οποιεσδήποτε αδυναμίες σχετικά με τη λειτουργία των νέων Τμημάτων, είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, είτε σε υποδομές. Θα δοθεί λοιπόν, μία παράταση», όπως ανακοίνωσε μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Παρασκευής.

Λίγο αργότερα ήρθε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με την οποία οι υποψήφιοι ενημερώνονται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Μετά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ, η Νίκη Κεραμέως ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- από τις πρυτανικές αρχές να καταθέσουν τα σχετικά στοιχεία εντός των επόμενων δύο ημερών.

Κ. Γαβρόγλου: Αντισυνταγματική η αλλαγή του μηχανογραφικού που εμπεριέχει κατάργηση Τμημάτων

Η ανάγνωση, πάντως, του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είναι ότι πρόθεση της ΝΔ είναι η «απαλοιφή Τμημάτων από το μηχανογραφικό» και η «αναστολή της επικείμενης λειτουργίας τους», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επιπολαιότητα.

Με δήλωσή του, ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηρίζει την παράταση των μηχανογραφικών ως «άλλοθι» της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει ότι «ενδιαφέρεται για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ενώ όφειλε να γνωρίζει ότι αλλαγή του μηχανογραφικού που εμπεριέχει κατάργηση Τμημάτων είναι αδύνατον να γίνει αφού είναι καταφανώς αντισυνταγματική, ειδικά όταν η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων έχει ήδη υποβάλει μηχανογραφικό» και υπογραμμίζει ότι «δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των υποψηφίων και των οικογενειών τους, ανατρέποντας σχεδιασμούς και επιλογές που βασίστηκαν στο υπάρχον μηχανογραφικό».

 Alfavita