ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ποτάμι ΛευκίμμηςΣυγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ποτάμι Λευκίμμης

Σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ποτάμι Λευκίμμης την Κυριακή, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Στο χαιρετισμό του, ο Βασίλης Αρμενιάκος, αναφερόμενος στους αγώνες και την ιστορία της περιοχής, κάλεσε το λαό της Λευκίμμης να στείλει κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή. Υπενθύμισε την ανάδειξη και την προώθηση όλων των προβλημάτων της Κέρκυρας στη Βουλή όταν ήταν βουλευτής ο Μπάμπης Χαραλάμπους, σε αντίθεση με τη στάση όλων των άλλων βουλευτών των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Αφιέρωσε αυτήν την εκλογική μάχη στο Νίκο Κουλούρη, τον κομμουνιστή δήμαρχο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα έργο που αποδεικνύει την πρωτοπόρα, αποτελεσματική και προς όφελος του λαού δράση των κομμουνιστών.

Ο Σταμάτης Πελάης κάλεσε το λαό να δυναμώσει το κόμμα - στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων την επόμενη μέρα. Αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική των άλλων δυνάμεων, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, στις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στις ΣΣΕ τα ωράρια και την εργοδοτική ασυδοσία και την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η οποία πρέπει να περάσει στο περιθώριο της ιστορίας.

Στην κεντρική ομιλία της, η Αλεξάνδρα Μπαλού κάλεσε το λαό της Λευκίμμης να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. «Με το νου και την καρδιά», όπως χαρακτηριστικά είπε να αποδυναμώσουν τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν τα τρία μνημόνια και είναι έτοιμα να συνεχίσουν την αντιλαϊκή επίθεση είτε μαζί είτε χώρια, δεσμευμένοι στις νέες απαιτήσεις της Κομισιόν στις οποίες αναφέρθηκε αναλυτικά.

Τόνισε ότι δεν αποτελεί αγωνία του λαού το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο και με πόση διαφορά, ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα στην κυβέρνηση ή αν θα μπουν κόμματα μιας χρήσης έτοιμα να βάλουν πλάτη για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Κρίσιμο ζήτημα σε έναν τόσο αρνητικό συσχετισμό 4 μνημονιακών κομμάτων και δύο ακροδεξιών, είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, ισχυρός οργανωτής των αγώνων και της αντίστασης του λαού την επόμενη μέρα. Κάλεσε το λαό να μην ξεχάσει το ρόλο του ΚΙΝΑΛ αλλά και τις δηλώσεις της σημερινής ηγεσίας του για ψήφο ανοχής, δείχνοντας ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ θα πάει ή στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ρόλο του Γ. Βαρουφάκη, εμπνευστή του 3ου Μνημονίου που έρχεται να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση και δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -στην οποία ήταν υπουργός- να κλέψει την ψήφο και να την καταθέσει στην ποδιά της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι δεν ταιριάζει στον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του νησιού να εκλέγει Χρυσαυγίτη βουλευτή, τονίζοντας πως «πρέπει να πεταχτούν έξω από την βουλή αυτοί και ο δίδυμος αδελφός τους, Βελόπουλος». Για τα προβλήματα της Κέρκυρας και ιδιαίτερα της Λευκίμμης, τόνισε ότι οι βουλευτές των άλλων κομμάτων ούτε θέλουν ούτε μπορούν να τα λύσουν αφού με την ψήφο τους έχουν συμφωνήσει σε όλες τις περικοπές των προϋπολογισμών, τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται στις ανύπαρκτες υποδομές σε οδικό δίκτυο, αθλητισμό, πολιτισμό, σχολική στέγη, διαχείριση των απορριμμάτων, νερό, αγροτική παραγωγή, σε όλα τα μέτρα που ενισχύουν τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και τσακίζουν τους μικρούς επαγγελματίες. Αναφερόμενη στην ιστορία των αγωνιστών της Λευκίμμης, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη σε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό άνθρωπο κάθε εργαζόμενο ό,τι και αν έχει ψηφίσει «να ενισχύσει και με την καρδιά του το κόμμα που δεν θα τον απογοητεύσει, το κόμμα που θα δυναμώσει την ελπίδα, τη διεκδίκηση και την προοπτική».

Ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας ότι «η Κέρκυρα πρέπει να στείλει κομμουνιστή βουλευτή και αυτό είναι στα χέρια και του Λευκιμμιώτικου λαού, βγάζοντας το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στην περιοχή. Είναι το σημερινό δικό μας χρέος απέναντι στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νέα γενιά».