ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στον Δήμαρχο η πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προστασία του Βίδο


Στον Δήμαρχο η πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προστασία του Βίδο


Τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, επισκέφτηκε την Πέμπτη το πρωί στο Δημαρχείο, αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας πολιτών για την ανάδειξη και προστασία της νησίδας Βίδο, αποτελούμενη από τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Κούρκουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Κρητικό και Γιώργο Ραιδεστινό, την παιδίατρο Τατιάνα Σπίγγου, τον Πρόεδρο του συνδέσμου ελληνοσερβικής φιλίας Ζέλικο Πόποβιτς και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Παύλο Μεταλληνό.
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Αρης Μπαλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:
Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στον νησί μετά την εκμετάλλευση του εστιατορίου του Δήμου από την τουριστική επιχείρηση Ικος, καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα συγκοινωνίας που παρουσιάζονται τη φετινή χρονιά. Ενημέρωσαν μάλιστα τον Δήμαρχο ότι σε διαφημιστικό κείμενο της τουριστικής επιχείρησης Ικος, το Βίδο αναφέρεται ως ιδιωτικό νησί!!!

Ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή ενημέρωση για το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο Βίδο από όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή και για τα μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Δήμος για την εξασφάλιση της συγκοινωνίας. Αποφασίστηκε να γίνουν προσπάθειες για δύο επιπλέον καθημερινά δρομολόγια τις βραδυνές ώρες , καθώς και να αφαιρεθούν ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τον μνημείο των Σέρβων.