ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ερημίτης Πλους: Να ακυρωθεί η καταστροφική επένδυση και να προστατευτεί ο Ερημίτης - Προσφυγή στο ευρωπαϊκό ΔικαστήριοΕρημίτης Πλους: Να ακυρωθεί η καταστροφική επένδυση και να προστατευτεί ο Ερημίτης  - Προσφυγή στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η αίτηση των μελών της οργάνωσης Ερημίτης Πλους έγινε δεκτή από το διοικητικό εφετείο στα Γιάννενα να αναβληθεί η εκδίκαση της προσφυγής τους για το δασικό χαρακτήρα της στρατιωτικής ζώνης του ναυτικού φυλακίου του Αγίου Στεφάνου στον Ερημίτη, με την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ και των επενδυτών να υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι δεν έχουν έννομο συμφέρον. Όρισε νέα δικάσιμο την 27η του Νοέμβρη 2019. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι το επόμενο βήμα για να ακυρωθεί η καταστροφική «επένδυση» και να προστατευτεί ο Ερημίτης και η οικονομία της περιοχής μας. Δεν θα την αφήσουμε να χαθεί, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και σε κανέναν πλέον να κάνει και παιγνίδια…


Η ανακοίνωση του Ερημίτη Πλους
Στις 26 του Ιούνη στο διοικητικό εφετείο στα Γιάννενα βρεθήκαμε αντιμέτωποι, για μια ακόμα φορά, με τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και της θυγατρικής του «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.» που για οχτώ χρόνια μάχονται «λυσσαλέα» να εισβάλλουν και να λεηλατήσουν το φυσικό μας πλούτο και την οικονομία μας.

Μία πεντάδα νομικών και άλλων, με ογκώδης φακέλους γεμάτους δυσνόητες φλυαρίες εμφανίστηκαν για να αμφισβητήσουν το «έννομο συμφέρον» μας να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του τόπου μας και να παρουσιάσουν το «άσπρο μαύρο», όσον αφορά τον δασικό χαραχτήρα της στρατιωτικής ζώνης του ναυτικού φυλακίου του Αγίου Στεφάνου Σινιών προκειμένου να την χτίσουν.

Ζητήσαμε αναβολή της υπόθεσης ώστε να λάβουμε γνώση του όγκου των «στοιχείων» που προσκόμισαν» και παρά τα διλήμματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των αντιδίκων, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα, ανέβαλλε την δίκη και όρισε νέα δικάσιμο την 27η του Νοέμβρη 2019.

Δεδομένων των συσχετισμών δυνάμεων και τις αντιδράσεις των αντιδίκων, αυτό σαν γεγονός μπορεί να θεωρηθεί μια «μικρή νίκη Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι το επόμενο βήμα για να ακυρωθεί η καταστροφική «επένδυση» και να προστατευτεί ο Ερημίτης και η οικονομία της περιοχής μας. Δεν θα την αφήσουμε να χαθεί, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και σε κανέναν πλέον να κάνει και παιγνίδια…

Πέρα από τα ένδικα μέσα, για μας η υπόθεση της προστασίας του Ερημίτη σαν ενιαίο οικοσύστημα, σαν αναντικατάστατος φυσικός πόρος, σαν βασικό στοιχείο της φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας είναι ένα πολιτικό ζήτημα με τεράστιες επιπτώσεις (πέραν της διατάραξης της οικολογικής ισορροπίας) στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Kατ’ επέκταση ζήτημα πολιτικής προτεραιότητας που αφορά όλες τις πολιτικές παρατάξεις, από τις οποίες ο Κερκυραϊκός λαός που δίνει τη μάχη τόσα χρόνια για την προστασία του, περιμένει ενόψει εκλογών να ακούσει τις θέσεις τους.
Το ερώτημα τίθεται και θα τεθεί ξανά και ξανά, προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις (πλην της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης) τους πολιτικούς παράγοντες και τους υποψήφιους βουλευτές του νησιού.

Ο Κερκυραϊκό λαός περιμένει απαντήσεις και δεσμεύσεις. Τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, πιστεύουμε θα συνδράμουν και τώρα, όπως πάντα, στο να αναπτυχθεί ένας δημόσιος διάλογος και επ’ αυτού.