ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Προβληματισμός για την κατανομή των εργαζομένων στους νέους δήμους Κέρκυρας


Κέρκυρα: Προβληματισμός για την κατανομή των εργαζομένων στους νέους δήμους

Για περισσότερες από 4 ώρες διήρκησε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας με σκοπό την έγκριση δημιουργίας μεταβατικών οργανισμών στους νέους δήμους του νησιού και κυρίως την κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού του ενιαίου δήμου.
Συζητήθηκε το θέμα της κατανομής των εργαζομένων, που ήταν και η ουσία της συνεδρίασης, κάτι που είχε διαφανεί από νωρίς, από τις έντονες παρεμβάσεις των δύο δημάρχων βορρά και νότου.
Αιτία, το γεγονός ότι το σχέδιο-πρόταση του ενιαίου δήμου ήταν να μην υπάρξει κατανομή του προσωπικού βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό του ενιαίου δήμου αποτελείται από 533 άτομα κι ενώ θεωρητικά χρειάζονται, όπως τονίστηκε, περίπου 1000… Στην πρόταση, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα έχει στη διάθεσή του το 79% του προσωπικού, ο βορράς να έχει το 12% και ο νότος το 9%. Αν ίσχυαν τα πληθυσμιακά κριτήρια, τότε, η αντιστοιχία προσωπικού θα ήταν 69%, 16% και 15%.

Όπως γράφει το corfupress.com, η τελική πρόταση που τέθηκε προς ψηφοφορία να ήταν με αυτή της παράταξης Νικολούζου με την υποσημείωση-παρατήρηση περί της αγωνίας που υπάρχει για την ενίσχυση του προσωπικού στους νέους δήμους βορρά και νότου, όμως, σύμφωνα με τα όσα διαφάνηκαν και ακούστηκαν στην αίθουσα του Μον Ρεπό οι ενστάσεις από τους Μαχειμάρη-Λέσση για να αποκτήσουν επιπλέον υπαλλήλους θεωρούνται δεδομένες, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν, αν χρειαστεί από τους υπαλλήλους.

Απομένει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τι θα συμβεί αν και όταν κατατεθούν οι ενστάσεις των δυο δημάρχων Βορρά και Νότου και αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπει στη λογική να μοιράσει το προσωπικό βάσει των θέσεων που θα ζητήσουν οι Μαχειμάρης-Λέσσης ή αν θα κινηθεί «οριζοντίως», στο σύνολο του προσωπικού του δήμου.

Δηλώσεις για το θέμα στο Start:ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr