ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βαρκαρόλα στον Πετριτή Σάββατο 10 Αυγούστου


Βαρκαρόλα στον Πετριτή Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Στις 11 Αυγούστου γιορτάζεται η ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας της Κέρκυρας από την τουρκική επιδρομή του 1716.
Σε ανάμνηση ατού του θαύματος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριτή διοργανώνει αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης και παρέλαση από βάρκες, την περίφημη Βαρκαρόλα το Σάββατο 10 Αυγούστου

Στην Κέρκυρα η γιορτή που διοργανώνεται μετά την δοξολογία στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα είναι ιδιαίτερα λαμπρή. Γίνεται μια αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης, στη συνέχεια γίνεται η περίφημη βαρκαρόλα, παρέλαση από βάρκες απ ’όπου λαϊκοί βάρδοι τραγουδούν με κιθάρες παραδοσιακά τραγούδια και πλωτές ολοστόλιστες εξέδρες με διάφορες παραστάσεις εμπνευσμένες από τη φαντασία και από τις παραδόσεις του νησιού και ντόπιους χορευτές που χορεύουν εν πλω υπό τους ήχους των τραγουδιών.

Οι γλυκές μελωδίες και το όμορφο θέαμα συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κατά μήκος του λιμανιού. Το τέλος της παρέλασης ακολουθούν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φωτίζουν με χιλιάδες χρώματα τον Αυγουστιάτικο Κερκυραϊκό ουρανό.
Αυτή την ξεχωριστή Βαρκαρόλα που γινόταν στην Πόλη της Κέρκυρας προσπαθούμε να αναβιώνουμε στο Χωριό μας επί σειρά ετών μαζί με αρκετές συμμετοχές Και κόσμο.

Αυτή τη Χρονιά κοντά μας θα είναι :

1. Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου
2.Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ματθαίου
3. Χορευτικό Κάτω Γαρούνα
4.Χορευτικά Τμήματα Πετριτή
5.Χορωδία Πετριτή
Σας περιμένουμε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά στο λιμάνι του Πετριτή !!!