ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση για τον «ΦΟΙΝΙΚΑ» - Τετάρτη 21/8


Ανοικτή συγκέντρωση για το «Φοίνικα» διοργανώνει ο Σύλλογος Ανεμομύλου


“Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές για την αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού Θεάτρου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»” είναι το θέμα της ανοιχτής συγκέντρωσης - συζήτησης στον κήπο του Φλαγγινείου Πολιτιστικού του Κέντρου  που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός  Σύλλογος Ανεμομύλου την 21η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ.

Η ανακοίνωση:

Ήλθε η ώρα, οι πολίτες της Κέρκυρας να πληροφορηθούν με ακρίβεια για την θλιβερή δεκαετή εγκατάλειψη ενός έργου, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Προσφέροντας έναν εξαιρετικά σύγχρονο χώρο πολιτισμού, στο Λαό αλλά και στους Πολιτιστικούς φορείς του τόπου που αδυνατούν σήμερα να παρουσιάσουν το έργο τους στερούμενοι κατάλληλων θεατρικών χώρων, όπως θα ήταν ο “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” εφοδιασμένος με ό,τι νεώτερο διαθέτει η σύγχρονη θεατρική δομική τεχνολογία. Εξασφαλίζοντας μία συνεχή λειτουργία δύο χώρων χάρις και στην πρόβλεψη πτυσσόμενης στέγασης του θερινού τμήματος και αποκαθιστώντας ένα ιστορικό κτίσμα, αναπόσπαστο κομμάτι της οικιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Η παρουσία όλων μας θα αποτελέσει την ισχυρότερη απόδειξη της συλλογικής θέλησης των πολιτών της Κέρκυρας να διεκδικήσουν την ολοκληρωμένη υλοποίηση ενός αποφασισμένου και χρηματοδοτημένου από το 2010 σχεδίου ριζικής ανάπλασης του ΦΟΙΝΙΚΑ.

Την εκδήλωση συντονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παντελής Κοντός.

Εισηγητές: Σωτήρης Μικάλεφ, Θόδωρος Παππάς, Μίλτος Βασιλείου