ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αρχόντισσα και γραφική η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας από τις ομορφότερες


Το στολίδι της Κέρκυρας Η κούκλα και γραφική Παλιά Πόλη, από τις ομορφότερες του Ιονίου

Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι σίγουρα από τις ομορφότερες –αν όχι η ομορφότερη  των ελληνικών νησιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
Απλωμένες πολύχρωμες μπουγάδες, αρχοντόσπιτα, εντυπωσιακές καμάρες και λαβυρινθώδη σοκάκια κρύβουν μέσα τους την ψυχή αυτού του τόπου.
Η πρώτη σας στάση στην Παλιά Πόλη θα γίνει στο Λιστόν για να πιείτε καφέ με τους ντόπιους κάτω από τις πέτρινες καμάρες με τα βενετσιάνικα φανάρια. Συνεχίστε τη βόλτα σας στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, τη Σπιανάδα.
Αυθόρμητα, τα βήματά σας θα σας οδηγήσουν στο δρόμο του Άγιου Σπυρίδωνα –προστάτη του νησιού– πίσω από το Λιστόν. Από εδώ όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ήδη έχετε μπει στην καρδιά της πόλης.
Το Καμπιέλο, η παλαιότερη συνοικιά της πόλης, θα σας παρασύρει σε ένα λαβύρινθο εικόνων και αισθήσεων μιας άλλης εποχής. Αφεθείτε στις σειρήνες των μονοπατιών της Παλιάς Πόλης και –δίχως χάρτη– ανακαλύψτε κάθε της σπιθαμή. Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε!
ΠΗΓΗ: https://www.newsbeast.gr