ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει την αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής


Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει την αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής


Η ανακοίνωση:

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Κέρκυρας εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία  αλλά και διαφωνία της σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρα & Διαποντίων Νήσων.
Με ευθύνη της προηγούμενης και τωρινής κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Κέρκυρας εκατοντάδες παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ξέρουν που και αν θα πάνε τα παιδιά τους στις αντίστοιχες δομές!
Η αδυναμία να πάνε τα προνήπια σε δημόσια νηπιαγωγεία οδηγεί τα παιδιά αυτά στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος «καραμπόλας» που αφορά παιδιά που ήδη έχουν εγγραφτεί σε αυτούς.
Κρίνοντας ως απαράδεκτη αυτή την κατάσταση και συμμεριζόμενοι την αγωνία των γονέων που ξαφνικά τα παιδιά τους «πετιούνται» έξω από τα νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς, πήραμε την πρωτοβουλία και καλούμε ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη 29/8 στις 11.30 στο Μαράσλειο. Στην σύσκεψη αυτή έχουμε καλέσει να παραβρεθεί τόσο η απερχόμενη όσο και η νέα Δημοτική Αρχή ώστε να απαντήσουν στο πιο είναι το σχέδιο και οι προτάσεις τους έτσι ώστε τελικά να εφαρμοστεί από φέτος η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή.
Καλούμε τους γονείς ή ΔΣ Συλλόγων Γονέων, τους εκπαιδευτικούς που έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της απόφασης, να παρευρεθούν ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού για τα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.