ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Εκκίνηση για την καταγγελία βασανισμού εκπαιδευόμενου μάγειραΗ Εκκίνηση για την καταγγελία βασανισμού εκπαιδευόμενου μάγειρα

Η Εκκίνησης με αφορμή την καταγγελία του νεαρού εκπαιδευόμενου μάγειρα για βασανισμούς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η καταγγελία του νεαρού εκπαιδευόμενου μάγειρα για βασανισμούς και άλλες προσβολές του ατομικού του δικαιώματος για προστασία της εργασίας, της εκπαίδευσης, της προσωπικότητας, της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής του υγείας, που υπέστη από τον υπεύθυνο κουζίνας γνωστού εστιατορίου, μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να προκαλέσει. Το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν. Με αφορμή το γεγονός της καταγγελίας, έρχεται ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα των άθλιων έως μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας, που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίες δικαίως του προσδίδουν το χαρακτηρισμό «γαλέρα». Αν το να βασανίζεται ένας μάγειρας που κάνει την πρακτική του, δεν είναι το σύνηθες, υπάρχει ανοχή και αποδοχή στα ατελείωτα ωράρια και χωρίς αμοιβή για τις επιπλέον ώρες εργασίας, στα χαμηλά μεροκάματα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, στη στέρηση των ρεπό και σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των πρακτικάριων και όχι μόνον.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του τουρισμού-επισιτισμού. Απαιτούμε την ενίσχυση του σώματος επιθεωρητών εργασίας, ώστε να χαλιναγωγηθεί όσο γίνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και ταυτόχρονα πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια. Τα δικαιώματα της εργατικής τάξης για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα και θα τα υπερασπιστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και δίπλα στους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους.