ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε Κρητικά - Παλαιοχώρι - Εντολή εκκένωσης


Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε Κρητικά - Παλααιοχώρι - Εντολή εκκένωσης

Με την παρέμβαση και συντονισμό ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε δυνατή η οριοθέτηση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στα Κρητικά Λευκίμμης.

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια και προληπτικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι . .


Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου καθώς και η Ελληνική Αστυνομία .

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ρίχτηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής ενώ επιστρατεύτηκαν και ιδιωτικά μηχανήματα .

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι στον Δήμο Λευκίμμης και καίει αγροτικές και γεωργικές εκτάσεις, ενώ έχει πλησιάσει επικίνδυνα και σε σπίτια.
 80 στρέμματα έχουν καεί έως τώρα στην φωτιά στην Λευκίμμη στις περιοχές Νεοχώρι και Παλαιοχώρι. Έως τώρα έχουν καεί ελιές, καλάμια, χόρτα και θάμνοι. Η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια, γι αυτό το λόγο οι κάτοικοι βρισκόταν σε αναμονή εκκένωσης με την Πολιτική Προστασία του Δήμου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα, ενώ τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην περιοχή νωρίτερα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και θα επιχειρήσουν εκ νέου να απογειωθούν μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτας Πανδή, έχει δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης δύο χωριών.

Επιτόπου βρίσκονται δύο λεωφορεία της Περιφέρειας για να συνδράμουν στην αποχώρηση των κατοίκων που δεν διαθέτουν δικά τους μέσα, ενώ παράλληλα έχει ειδοποιηθεί και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Κέρκυρας προκειμένου να διαθέσει καταλύματα στους κατοίκους.

Παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.
«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.
ΦΩΤΟ ΓΡ...Β....