ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα στα Δικαστήρια Κέρκυρας;


Ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα στα Δικαστήρια Κέρκυρας;

Έρευνα με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται στα Δικαστήρια Κέρκυρας, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα ιστοσελίδων του νησιού.


Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας corfutvnews.gr σύμφωνα με το οποίο οι έρευνες έχουν να κάνουν με ενδεχόμενη προσπάθεια παρέμβασης εισαγγελικής λειτουργού στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά το δημοσίευμα, ερευνάται παράτυπη αναζήτηση σε υπολογιστικό σύστημα συναδέλφου της για ανοικτές δικογραφίες υποψήφιου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την υπόθεση να έχει επιληφθεί το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας corfupress.com αναφέρει ότι διερευνάται στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ύποπτη πυρκαγιά που προ μερικών εβδομάδων κατέστρεψε τους server (υπολογιστές εξυπηρετητές) που συνδέουν τα υπολογιστικά συστήματα εντός του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας. Κατά την πυρκαγιά, υπήρξε καταστροφή υλικού που περιείχε ηλεκτρονικά αρχεία και δεδομένα, ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, για τα αρχεία αυτά υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας.

Κατά τα δημοσιεύματα, η έρευνα της σοβαρής αυτής υπόθεσης είναι σε γνώση και των τριών βουλευτών Κέρκυρας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι Δικαστικές Αρχές και κατ’ επέκταση όλες, οι διοικητικές αρχές εξυπηρετικές προς αυτές, αποτελούν βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και πολύτιμο εργαλείο για την εξυπηρέτηση των σκοπών της. Τούτο, οφείλει να είναι κατανοητό και σεβαστό από όλους, ενώ οποιαδήποτε πιθανή διατάραξη αυτών, θα διερευνάται σε βάθος και με υπευθυνότητα. Προσωπικά, τελώντας με σύνεση και νηφαλιότητα, όπως απαιτεί η διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, αναμένω τα οριστικά πορίσματα, τα οποία και θα είμαι σε θέση να σχολιάσω, στην περίπτωση που θα εμφανίσουν σαφή, πολιτικά κίνητρα και προεκτάσεις. Οφείλω να επαναλάβω ότι, οποιαδήποτε παρεμπόδιση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η διατάραξη του σεβασμού προς αυτή, μας βρίσκει απέναντι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την ειλικρινή μου βούληση να συμβάλλω με κάθε αίσθημα ευθύνης για την προάσπισή της, προς όφελος της ομαλής της λειτουργίας, αλλά και της εκπλήρωσης του κοινωνικού της προορισμού».

ΠΗΓΗ: ert.gr