ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Κέρκυρα


Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Κέρκυρα

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Στον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Ολλανδίας με 15 μετανάστες προχώρησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Φτελιάς Κέρκυρας, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο Αιγύπτιος χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, καθώς και οι τρεις διακινητές τους.
Στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, παρακολουθούσαν το σκάφος και τη δράση των 4 συλληφθέντων στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, μέχρις ότου επιβιβάστηκαν σε αυτό οι 15 μετανάστες. Ο χειριστής του ιστιοφόρου προσπάθησε να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα αγνοώντας τις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Ακολούθησαν η ακινητοποίηση του ιστιοφόρου, το οποίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας, και η σύλληψη του 32χρονου χειριστή.
Το ιστιοφόρο που έπεσε στα χέρια των λιμενικών στην Κέρκυρα
Γραφείο Τύπου Λιμενικού Σώματος
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας οι τρεις διακινητές των μεταναστών και πιο συγκεκριμένα ένας 44χρονος Τούρκος και μια 51χρονη Ελληνίδα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την Κέρκυρα με ΙΧ αυτοκίνητο, ως επιβαίνοντες σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα, καθώς και ένας 24χρονος από το Ιράκ, ως επιβάτης σε άλλο πλοίο, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν από την υπόθεση, ενώ διερευνάται η εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, καθώς και η συμμετοχή άλλων συνεργών που ενδεχομένως αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
ΠΗΓΗ: efsyn.gr