ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δεν κινδυνεύουν σπίτια - Υπό έλεγχο η φωτιά στη νότια Κέρκυρα


Δεν κινδυνεύουν σπίτια - Υπό έλεγχο η φωτιά στη νότια Κέρκυρα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Κέρκυρα. Η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι και δόθηκε εντολή εκκένωσής τους, ενώ έχει κάψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Π.Υ. περίπου 200 στρέμματα.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή, η εικόνα στην περιοχή είναι πολύ καλύτερη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια»

Η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε νωρίτερα, ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή όπου πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο Petzetel και Κάναντερ

Να σημειωθεί ότι προ τεσσάρων ημερών είχαν καεί 80 στρέμματα χορτολιβαδικής γης στην ίδια περιοχή βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια χωριά.
Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.