ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αυξάνονται οι λόγοι άρνησης της Ηπείρου να δεχθεί σκουπίδια από την Κέρκυρα


Αυξάνονται οι λόγοι άρνησης της Ηπείρου να δεχθεί σκουπίδια από την Κέρκυρα


Ένας ακόμη λόγος προστέθηκε στα δεδομένα των Δημάρχων της Ηπείρου προκειμένου να αρνηθούν τη μεταφορά των απορριμμάτων από άλλες περιοχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου από την ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Βάσω Γκόρου, την Τρίτη το βράδυ πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και τα μέλη της διοίκησης του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων. Εκεί η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι δεν θα προσμετρήσει τα μεταφερόμενα από άλλες περιοχές σκουπίδια στην εγγυημένη ποσότητα των 80.000 τόνων. Αυτό σημαίνει ότι εκλείπει ένας βασικός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει τους Δημάρχους της Ηπείρου να δεχθούν σκουπίδια από τη Λευκάδα η οποία έχει ήδη υποβάλλει επίσημα το αίτημα και πιθανόν από την Κέρκυρα η οποία ακόμη δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα.

Να σημειώσουμε ότι στην Ήπειρο – παρότι το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων είναι σε πλήρη λειτουργία – δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατασκευή των σταθμών μεταφόρτωσης σε μερικούς δήμους με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνεται η εγγυημένη ποσότητα. Σήμερα λοιπόν καλούνται οι Δήμοι της Ηπείρου να μοιράσουν μεταξύ τους το οικονομικό κόστος που προκύπτει.

ΠΗΓΗ: ert.gr