ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν την κατάργηση του ασύλου


Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν την κατάργηση του ασύλου

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα του ασύλου, και το ΜεΡΑ25, που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την όλη διαδικασία λόγω της κατάθεσης των τροπολογιών Βούτση την τελευταία στιγμή. Το ίδιο είχαν κάνει τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, αλλά τα τρία κόμματα επέστρεψαν στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Νωρίτερα, δύο τροπολογίες, αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατατέθηκαν στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, λίγο πριν από την προγραμματισμένη λήξη της συζήτησης. Οι τροπολογίες προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την απόσυρσή τους. Καθώς το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και η κυβέρνηση επέμεινε στη συζήτηση και την ψήφισή τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ