ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ομιλία του Δ. Μπιάνκη για τις αλλαγές στους ΟΤΑ


Η ομιλία του Δ. Μπιάνκη για τις αλλαγές στους ΟΤΑ

Για Νομοθετική προχειρότητα και επικοινωνιακή σκοπιμότητα στα θέματα του «Ασύλου» και των ΟΤΑ επέκρινε την Κυβέρνηση ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Ο Βουλευτής Κέρκυρας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να αντιμετωπίσει αποσπασματικά και επικοινωνιακά το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο προηγούμενος Νόμος, ο «Κλεισθένης», χωρίς να παρουσιάζει το δικό της μεταρρυθμιστικό πλαίσιο. «Οι διατάξεις της Κυβέρνησης για τους ΟΤΑ, με τις προωθούμενες τεχνητές-ρευστές πλειοψηφίες: καταπατούν τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας, δυναμιτίζουν την αντιπροσωπευτικότητα & τις διεξαχθείσες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση, υποβαθμίζουν τον ρόλο του Περιφερειακού και του Δημοτικού συμβουλίου, δεν διαθέτουν καμία απολύτως προγραμματική και αυτοδιοικητική προϋπόθεση. Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες τομές στην Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία μας έχει ήδη ξεπεράσει, πρέπει να τολμήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του «πανεπιστημιακού ασύλου» ο κ. Μπιάγκης έδωσε το στίγμα της θέσης του Κινήματος Αλλαγής, υπέρ της πάταξης της ανομίας εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κατά των ισοπεδωτικών λύσεων και οποιασδήποτε εξίσωσης του πανεπιστημιακού χώρου με κοινόχρηστες πλατείες. «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το «άσυλο» επικοινωνιακά, χωρίς να προβάλλει ένα οργανωμένο πλαίσιο για τη συνολική, στρατηγική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΑΕΙ και τη σύνδεσή τους με την κοινωνία και την οικονομία», τόνισε ο βουλευτής Κέρκυρας.
Επίσης, επανέλαβε στον παριστάμενο Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο τη θέση του για τα προβλήματα των νεοσυσταθέντων Δήμων στον Ν. Κέρκυρας και την επιβεβλημένη ανάγκη σύστασης υπηρεσίας παρακολούθησης της πορείας των Δήμων και των ζητημάτων που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση του αυτοδιοικητικού χάρτη στην Κέρκυρα.

Τέλος, ο κ. Μπιάγκης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει συνολικά ο Ν. Κέρκυρας, για το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε «μπορεί μεν σε σωστή κατεύθυνση να δώσατε μία άδεια, προκειμένου να υπογραφούν κάποιες άμεσες συμβάσεις, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Η ευθύνη σας, κύριε Υπουργέ, είναι τεράστια και πρέπει να βοηθήσετε ουσιαστικά τις νέες δημοτικές αρχές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».
ΠΗΓΗ: ert.gr