ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το τρέιλερ του Greece’s Next Top Model 2…


Το τρέιλερ του Greece’s Next Top Model 2…

Στο τρέιλερ που διαφημίζει μια τηλεοπτική εκπομπή του Star στους δρόμους του Ψυρρή, εμφανίζονται υποψήφιες μοντέλες φορώντας μαγιό σε neon pink αποχρώσεις, οι οποίες εισέρχονται διαδοχικά στο πλάνο με ανεξέλεγκτη επιθετικότητα που εικονοποιείται με σπρωξιές, πτώσεις, μαλλιοτραβήγματα και κλεψίματα προσωπικών αντικειμένων (γυαλιών, τσαντών, καπέλων).

Το μήνυμα του τρέιλερ παραείναι σαφές καθώς με ένα πολύχρωμο χορευτικό άλμα επαναφέρει την ανθρωπότητα εκτός πολιτισμικής συνθήκης, εκτός κάθε κοινωνικού και ηθικού φραγμού, στον νόμο της ζούγκλας. Κάθε κανόνας συμβίωσης, συνύπαρξης αλλά και άμιλλας, κάθε ανθρωπιστική κατάκτηση, αποτελούν εμπόδιο στην επιτυχία. Ο άνθρωπος ξαναγίνεται κτήνος δίχως συνείδηση, προκειμένου να πετύχει.

Και αυτό προσφέρεται στο πιάτο της τηλεθέασης μέσα από μια αισθητικοποίηση της βίας και της χυδαιότητας με καλλίγραμμες καλλονές, εύθυμα χρώματα, χορευτικές πιρουέτες, που διαφημίζουν την αποκτήνωση, έναν κόσμο παραδομένο στην απόλυτη αγριότητα των ενστίκτων.

Ταυτόχρονα, όλος αυτός ο φανταχτερός κόσμος της υποκρισίας θέλει να φαντάζει προοδευτικός, σύγχρονος, αξιοπρεπής, να γίνεται αποδέκτης σεβασμού, να κάνει χρήση όλων των ανθρωπιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Από την άλλη, έχουμε μια κοινωνία η οποία καταναλώνει και νομιμοποιεί αχόρταγα τόνους τοξικών θεαμάτων, αναδεικνύοντας σε αξία την πλήρη χυδαιότητα, ενώ κόπτεται για αξιοκρατία και καλύτερη παιδεία για τα δικά της παιδιά που έχουν σαν πρότυπο ζωής το Next Top Model και άλλες συναφείς επικίνδυνες και εξευτελιστικές μπαρούφες!

ΠΗΓΗ: ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ, topontiki.gr