ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» για την ορκωμοσία : «Yπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα όλων στην διαμαρτυρία»


Η «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» για την ορκωμοσία «Yπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα όλων στην διαμαρτυρία»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ»:

Την Κυριακή 25/08/2019, πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Στην διαδικασία προέκυψαν ζητήματα, που προκάλεσαν προβληματισμό και πρόσβαλαν το δημοκρατικό χαρακτήρα της τελετής. Κατά τη διαδικασία υπήρξε η ειρηνική διαμαρτυρία συμπατριωτών μας, χωρίς συνθήματα και οχλήσεις των παρευρισκόμενων, με θέμα την εξόρυξη υδρογονανθράκων και την προστασία του περιβάλλοντος. Το πανό το οποίο κρατούσαν υπογραφόταν από την πρωτοβουλία «Fossil Free Corfu». Τους διαμαρτυρόμενους επιχείρησαν να εκδιώξουν από τον χώρο, με απαράδεκτο τρόπο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της  παράταξης Κερκυραίων Δήμος  Μεταλληνός Δημήτριος και Καλόγερος Νικόλαος.

Το δεύτερο ζήτημα που παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με μία δημοκρατική διαδικασία, ήταν το γεγονός ότι δεν δόθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων η δυνατότητα να εκφέρουν λίγα λόγια, και να υπάρξει στην πράξη ισότιμη παρουσία όλων των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, δηλώνουμε ότι δεν συνδεόμαστε με την διαμαρτυρία των συνδημοτών μας στην ορκομωσία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα όλων στην διαμαρτυρία. Η δε θέση μας κατά των εξορύξεων έχει εκφραστεί μέσα από στο πρόγραμμά μας και τα προεκλογικά μας κείμενα και θα τη στηρίξουμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, περιμένουμε να υλοποιηθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των παρατάξεων, σε διαφορετική περίπτωση διακυβεύεται ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχτούμε.