ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Από το πρωτοσέλιδο της «Φωνής των Αργυραδιτών» (αρ. φ. 152, Ιούλιος – Αύγουστος 2019): Κρόνος Από τη Football League στην αποχή!

Από το πρωτοσέλιδο της «Φωνής των Αργυραδιτών» (αρ. φ. 152, Ιούλιος – Αύγουστος 2019): Κρόνος Από τη Football League στην αποχή!

Μετά από 51 χρόνια ο Κρόνος δε θα συμμετέχει σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Έτσι ο θρίαμβος, το όνειρο της ανόδου στη Football League μετατράπηκε στον εφιάλτη της απόσυρσης από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ακόμη και των τοπικών της ΕΠΣΚ για την περίοδο 2019 – 20. Όπως είναι γνωστό στις 7 – 8 – 2019 έληξε η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Football League  και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κρόνος Γ. Καραϊσαρλής δε δήλωσε συμμετοχή της ομάδας.

Σε κλίμα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/8 η Γενική Συνέλευση του Κρόνου.  Οι τελευταίες εξελίξεις και η αποχή του Κρόνου από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις την περίοδο 2019 – 20 διαμόρφωσαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ πίκρας, λύπης, οργής και θυμού μαζί με πείσμα και επιμονή ότι η ομάδα μετά από 51 χρόνια δε θα διαλυθεί.

Μετά την αποχώρηση του Γ. Καραϊσαρλή που δεν προσήλθε σε κάποια από τις τελευταίες εκλογοαπολογιστικές ΓΣ για να παραδώσει και να παρουσιάσει τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ πραγματοποιήθηκαν εκλογές για νέο ΔΣ που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Κώστας Καββαδίας Βασιλείου Πρόεδρος
Χρήστος Καββαδίας Διονυσίου Αντιπρόεδρος
Σωτήρης Γκίνης Σπυρίδωνος Γενικός Γραμματέας
Κουφωλιά Μαρία Χρήστου Ταμίας
Καββαδίας Αλέξανδρος Βασιλείου Ειδικός Γραμματέας
Γκίνης Νικόλαος Σταματίου Μέλος
Καββαδίας Αριστείδης Ερρίκου Μέλος
Καββαδίας Γεώργιος Κωνσταντίνου Μέλος
Καββαδίας Θεοτόκης Αλεξάνδρου Μέλος
Καββαδίας Σπυρίδων Κωνσταντίνου Μέλος
Καββαδίας Σπυρίδων Χαραλάμπους Μέλος
Κουλούρης Σπυρίδων Διονυσίου Μέλος
Λιούμπας Σπυρίδων Νικολάου Μέλος
Πανδής Γεράσιμος Φωτίου
Σαγιά Σπυρίδων Νικολάου Μέλος

Να σημειωθεί ότι το ΔΣ είναι ανοιχτό και μπορεί να διευρυνθεί με όποιον επιθυμεί να συμμετέχει με απόφαση ΓΣ.

Ουσιαστικά ο Κρόνος ξαναγίνεται ένα ανοιχτό σωματείο, ομάδα λαϊκής βάσης που θα στηρίζεται στα μέλη και τους  φιλάθλους του. Ήδη τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει μια εκστρατεία εγγραφής νέων μελών. Από το διευρυμένο ΔΣ θα συσταθούν Επιτροπές με συγκεκριμένο ρόλο. Μια από αυτές θα είναι και για το γήπεδο. Το θέμα συζητήθηκε αρκετά και το ενδιαφέρον για να αποκτήσει ο Κρόνος το δικό τους σπίτι αναζωπυρώνεται. Άλλωστε αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη μεγάλη επιστροφή!

Ο Κρόνος, αν και δε θα συμμετέχει στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δε θα σβήσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Το όνομά του θα ακούγεται από τις Ακαδημίες που θα συμμετέχουν στα παιδικά πρωταθλήματα. Άλλωστε στις Ακαδημίες φέτος θα δοθεί πολύ μεγαλύτερο βάρος και θα ενισχυθούν οικονομικά.

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΓΣ για τις εξελίξεις στον Κρόνο.

Ψήφισμα
Γενικής Συνέλευσης του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων

Η Γενική Συνέλευση του Κρόνου  εκφράζει την ανησυχία της για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν την ομάδα σε αδιέξοδο, αφού με ευθύνη του προέδρου  Γ. Καραϊσαρλή δε δηλώθηκε η ομάδα στη Football League. Ο ίδιος δε δήλωσε την ομάδα ούτε στις διοργανώσεις της ΕΠΚ Κέρκυρας.  Μετά από 51 χρόνια ο Κρόνος δε θα συμμετέχει σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου!

Αυτή η μαύρη σελίδα στην ιστορία του Κρόνου, έχει το ονοματεπώνυμο και την υπογραφή του Γιάννη Καραϊσαρλή. Ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα από τα τελευταία σκαλοπάτια της Α΄ΕΠΣΚ το 2013 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής το 2019  και στην άνοδο στη Football League γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Κρόνου, υπογράφει και την πιο μαύρη σελίδα με την απουσία της ομάδας από τα πρωταθλήματα.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στις 14 Απρίλη, όταν γραφόταν ο θρίαμβος της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και της ανόδου στη Football League ότι θα φτάναμε στο σημερινό αδιέξοδο. Ο αρχιτέκτονας της ανόδου στη Football League, ο Γ. Καραϊσαρλής την υποβιβάζει και την γκρεμίζει 4 κατηγορίες! Πρόκειται για θλιβερό ρεκόρ, για παγκόσμια, ίσως, πρωτοτυπία!

Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά του Γ. Καραϊσαρλή την τελευταία 5ετία. Άλλωστε ομόφωνα δυο ή  και περισσότερες φορές μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων εκφράστηκαν οι ευχαριστίες προς το πρόσωπό του και ανάλογες εκκλήσεις για να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας. ακόμα και στο τοπικό πρωτάθλημα. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμά του για όποιους λόγους να αποχωρήσει και να κλείσει ο κύκλος της προσφοράς. Αλλά και ο Κρόνος πρόσφερε στον Γ. Καραϊσαρλή αναγνωρισιμότητα, έαφού έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα και ωφελήθηκε επιχειρηματικά.

 Αυτό για το οποίο εγκαλείται ο Γ. Καραϊσαρλής είναι ότι αργά, πολύ αργά – βάζοντας τη θηλιά στο λαιμό της ομάδας - 26 Ιουλίου δήλωσε ότι θα αποχωρήσει, ενώ  παραμένει πρόεδρος της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Αρνείται να παρουσιαστεί  στις Γενικές Συνελεύσεις παραδίδοντας τα βιβλία, τα κύπελλα και τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας μπλοκάροντας τις διαδικασίες συγκρότησης νέου ΔΣ. Ένας εξαφανισμένος πρόεδρος δηλώνει ότι αποχωρεί, αλλά δεν έχει καταθέσει την παραίτησή του και παίζει  το κρυφτούλι  και άλλα «παιχνίδια» σε βάρος της ομάδας απαξιώνοντας τις καταστατικές διαδικασίες λειτουργίας του Σωματείου. Θα χρειαζόμαστε πολλές σελίδες για να αναφερθούμε στους λανθασμένους χειρισμούς του Γ. Καραϊσαρλή τους τελευταίους, μήνες, όπως και τις αντιφάσεις, τα «είπα- ξείπα» του. Από το «δε ζήτησα ούτε ένα ευρώ από το χωριό» μέχρι ότι θα πρέπει το χωριό να βάλει 200.000 ευρώ για να κατεβεί στη Football League ο Κρόνος.

Η σύσταση της ΠΑΕ Κρόνος πραγματοποιήθηκε με απόφαση της ΓΣ μετά από εισήγηση του Γ. Καραϊσαρλή με σκοπό να συμμετέχει η ομάδα στη Football League, αλλά δυστυχώς με διαδικασίες αδιαφανείς και ουσιαστικά αποκλεισμού όλων όσοι ήθελα να συμμετέχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί στη σελίδα FACEBOOK της ομάδας ο αριθμός λογαριασμού της Τράπεζας για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν μετοχές.

Το καταστατικό δεν έχει εγκριθεί ακόμα και πολλά άλλα που δε γνωρίζουμε… και ποιος ξέρει πότε και τι θα μάθουμε…

Ένα ολόκληρο χωριό μπήκε στο στόχαστρο, κατηγορήθηκε για αχαριστία και επίσημα από τη σελίδα στο FACEBOOK Κρόνου – γεγονός πρωτόγνωρο- ότι αδιαφορεί, ότι δε στηρίζει τον Γ. Καραϊσαρλή και τελικά δε δέχεται να πωληθεί το ΑΦΜ και να δοθούν τα 300 χιλιάρικα για την κατασκευή γηπέδου. Ο ίδιος ο Γ. Καραϊσαρλής  που δεσμεύτηκε στη ΓΣ ότι θα έφερνε την τελική πρόταση με το ακριβές ποσό την επόμενη μέρα, δεν την έφερε ποτέ. Οι εξελίξεις στον Ηρακλή και η αδυναμία να δηλώσει συμμετοχή στη Football League αποδεικνύουν ότι τα περί 300 χιλιάδων ευρώ από την πώληση του ΑΦΜ ήταν μια φούσκα. Ακούγονταν και γράφονταν πολλά για την πώληση του ΑΦΜ που το ποσό πώλησης κυμαινόταν ανάλογα με το μέσο ενημέρωσης και τη μέρα από 100 έως 350 χιλιάδες ευρώ. Ουδέποτε, όμως ο Γ. Καραϊσαρλής έφερε συγκεκριμένη πρόταση για συζήτηση. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι η προπαγάνδα για άρνηση των Αργυραδιτών και άλλα παραμύθια.

Απαξίωσε την Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης και υπονόμευσε τη συμφωνία με τον Φ. Τσουγγάρη, αφού δε δέχτηκε ποτέ η συζήτηση και οι διαπραγματεύσεις να γίνουν παρουσία της Επιτροπής, όπως επιθυμούσε και η πλευρά Φ. Τσουγγάρη. Γιατί άραγε είχε κάτι να κρύψει ο Γ. Καραϊσαρλής από το χωριό στο οποίο, όπως έλεγε, θα πρόσφερε τις μετοχές; Δεν έγινε γνωστό πώς το ΝΑΙ του επενδυτή μετατράπηκε σε ΟΧΙ. Ούτε είχαμε τη στοιχειώδη ενημέρωση από τον πρόεδρο Γ. Καραϊσαρλή.

Συμπερασματικά ο Γ. Καραϊσαρλής είχε πέντε και πλέον χρόνια μεγάλης προσφοράς συμβάλλοντας στην κατάκτηση πέντε τίτλων αναδεικνύοντας την ομάδα πρωταθλήτρια Γ΄ Εθνικής. Είναι, όμως ο κύριος υπεύθυνος που η ομάδα μετά από 51 χρόνια δε θα συμμετέχει σε πρωταθλήματα αντιμετωπίζοντας το σημερινό αδιέξοδο. Ο Κρόνος δεν είναι δημιούργημα κανενός που μπορεί να το γκρεμίσει, όποτε  γουστάρει. Ούτε μαγαζί που μπορεί να το κλείσει, όποτε δεν τον συμφέρει. Κανείς δεν μπορεί  να «θάψει» τον Κρόνο, γιατί έχει Ιστορία που γράφτηκε μέσα από συλλογικές προσπάθειες και αγώνες των προγόνων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε με τις όποιες δυνάμεις μας σε αυτό τον δρόμο και είμαστε σίγουροι ότι ο Κρόνος αργά ή γρήγορα θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του!

Αργυράδες 18 Αυγούστου 2019