ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Και οι εκπαιδευτικοί σε κινητοποιήσεις Τετάρτη 2/10 και Παρασκευή 4/10


Και οι εκπαιδευτικοί σε κινητοποιήσεις Τετάρτη 2/10 και Παρασκευή 4/10

Το "αναπτυξιακό¨νομοσχέδιο της κυβέρνησης προκαλεί ξεσηκωμό κινητοποιήσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Συμμετοχή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στη στάση εργασίας και τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης - Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου την εβδομάδα που έρχεται, στον απόηχο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΓΣΕΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να συντονίσουν την απεργιακή τους δράση και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Έως τώρα σειρά Σωματείων και Ομοσπονδιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις.


Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της 24ωρης Απεργίας της 24ης του Σεπτέμβρη, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 2/10

Σε ανακοίνωσή της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία εξαγγέλλει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από τη Δευτέρα 30/9/2019 μέχρι και την Παρασκευή 18/10/2019, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του Δ.Σ.). Για την Τετάρτη 2/10, «καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση (με στάση εργασίας 11π.μ. – 2μ.μ.) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ [...] ενάντια στο "αναπτυξιακό νομοσχέδιο" των αντεργατικών ρυθμίσεων για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή».

24ωρη απεργία, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, εξήγγειλε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, καθώς και στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4/10

Παράλληλα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ διοργανώνουν επιπλέον κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας, ενώ καλούν σε αντίστοιχες δράσεις σε όλες τις πόλεις.

Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εξήγγειλαν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο, ενώ η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ «να προκηρύξουν επιπλέον στάσεις την ίδια μέρα εφόσον το κρίνουν απαραίτητο».

Η ΟΛΜΕ, στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων. Και σήμερα, παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.).  Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στέγασης.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και για την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί και τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών στις 5/10.»

Από την πλευρά της η ΔΟΕ σημειώνει:

«Είναι απαραίτητο να ανατραπεί η παγίωση των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικούς, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων».

«Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, με την παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι με στόχο τον έλεγχο των σωματείων και της δράσης τους γίνεται πράξη μέσω του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου»  ολοκληρώνοντας το έργο Αχτσιόγλου».

Ήδη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ προκηρύσσουν στάσεις εργασίας και καλούν σε συμμετοχή τόσο στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης όσο και σε αυτές της Παρασκευής.