ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες και 75 άτομα πλήρωμα στην Ηγουμενίτσα - ΒΙΝΤΕΟ


Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες και 75 άτομα πλήρωμα στην Ηγουμενίτσα - ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο, λίγο μετά την αναχώρηση του από την Ηγουμενίτσα για το λιμάνι της Βενετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας της μεγάλης φωτιά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στο πλοίο επέβαιναν 538 επιβάτες, 293 οχήματα και 74 άτομα από το πλήρωμα. Η φωτιά, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ξεκίνησε από το κεντρικό γκαράζ του πλοίου.

Δείτε το βίντεο
.Αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 538 επιβάτες (βίντεο)
Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου

Φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion στην Ηγουμενίτσα.

Στο πλοίο βρίσκονταν 538 επιβάτες, 293 οχήματα και 74 άτομα πλήρωμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου,ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος κ. Λαγκαδιανός η φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ενώ αυτό είχε απομακρυνθεί από το λιμάνι περίπου μισό μίλι. Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο Λιμάνι.