ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ακύρωση της εκλογής 6 αιρετών μελών από επιτροπές ζητά ο Γ. Καρύδης


Ακύρωση της εκλογής 6 αιρετών μελών από επιτροπές ζητά ο Γ. Καρύδης

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γιώργος Καρύδης, κατέθεσε Προσφυγή προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, ζητώντας της ακύρωση της εκλογής των έξι αιρετών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Ο κύριος λόγος που ζητείται η ακύρωση είναι η παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας κατά τη διαδικασία της εκλογής των μελών των Επιτροπών από το νεοεκλεγέν Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα παρά τις επισημάνσεις του Γιώργου Καρύδη, πριν την διενέργεια της ψηφοφορίας, ότι οι υποψήφιοι κατά Παράταξη έπρεπε να αναγραφούν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να μπορούν να θέσουν μέχρι έξι (6) σταυρούς από το σύνολο των υποψηφίων, το Προεδρείο αρνήθηκε τη σύννομη διενέργεια της εκλογής. Παρέδωσε στους δημοτικούς συμβούλους τέσσερα ξεχωριστά ψηφοδέλτια των Παρατάξεων που εδικαιούντο την εκλογή μελών στις Επιτροπές και έτσι υποχρέωσε τους δημοτικούς συμβούλους να επιλέξουν παράνομαμόνο ένα ψηφοδέλτιο ενώ είχαν σύμφωνα με το νόμο και τις εγκυκλίους το δικαίωμα να επιλέξουν από τους υποψηφίους όλων των Παρατάξεων μέχρι έξι συνολικά!

Επικουρικά η εκλογή των Επιτροπών προσβλήθηκε για παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας και για  αντίθεση με τις θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις της λαϊκής κυριαρχίας, της αποκεντρωμένης διοίκησης, της ισότητας όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις  και της ελεύθερης επιλογής και έκφρασης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.