ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

7ος ΚόρΙσσος Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου7ος  ΚόρΙσσος Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
7ος    ΚΟΡΙΣΣΟΣ   ΑΓΩΝΑΣ  ΑΜΜΟΥ
ΤΟΠΟΣ :  ΠΑΡΑΛΙΑ  ΚΑΙ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΙΣΣΟΥ  στη ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 5μμ
Προκήρυξη 7ου ΚόρΙσσου
                                                                                                                                                                                                                                             

Προς:                 

Τ.Ε    Σ.Ε.Γ.Α.Σ – ΕΠΣ Κέρκυρας (για άμεση ενημέρωση των Σωματείων τους)
-Αθλητικούς Συλλόγους- Συλλόγους Δρομέων Υγείας- Πολιτιστικά Σωματεία- Εργατικά Σωματεία- κάθε πολίτη …
O Κόρισσος Περιβαλλοντικός Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος, με την συνεργασία: του ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας «Ο  ΒΙΚΤΩΡ»- του Κερκυραϊκού ΓΣ- του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ- του Διάπλου (πρόγραμμα απεξάρτησης της ΨΚ του ΓΝΚ)- του συλλόγου Διάπλους (Γονέων και Φίλων)- του ΕΚΑΟΚ Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και της ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας, προκηρύσσει και διοργανώνει το «7ο ΚόρΙσσο Αγώνα στην  άμμο»  το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Εισαγωγή-Σκοπός της εκδήλωσης:

στην προσπάθεια του (Ο Κόρισσος)  να αναδείξει το πρόβλημα που προκύπτει από ενδεχόμενη εκποίηση της περιοχής του Ίσσου (Νότια Κέρκυρα) με πρόσχημα της «ανάπτυξη», παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία με εκδηλώσεις , συζητήσεις, ημερίδες. Ο Ίσσος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου οικοσυστήματος της περιοχής Λίμνη Κορισσίων, Χαλικούνας , νησίδες Λαούδια. Χαρακτηρίζεται σαν «περιοχή απείρου κάλους», αρχαιολογικός χώρος με σπάνια προϊστορικά ευρήματα,  και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και όλου του νησιού της Κέρκυρας.
.. να δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις των «δρόμων» και του περπατήματος, να αθληθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι το τρέξιμο και το περπάτημα στην «Χρυσή  Άμμο» του Ίσσου! Και…
Επειδή ο αθλητισμός και η Φυσική Αγωγή απαιτούν πλήρη σεβασμό, προστασία και αγάπη του φυσικού περιβάλλοντος, γεγονός που αποτελεί και πρωτογενή πρόληψη ενάντια σε κάθε εξάρτηση,…
 Προκηρύσσει τον  «7ο ΚόρΙσσο Αγώνα δρόμου» και καλεί κάθε πολίτη που έχει και περιβαλλοντικές ευαισθησίες να συμμετάσχει σύμφωνα με τους παρακάτω  όρους:

1 . ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ-Απόσταση

Ο  αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ίσσου, Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019

2. ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Η εκκίνηση του αγώνα των  7χλμ. θα γίνει στις 17:00

Και η εκκίνηση του δρόμου 1200 μ για μαθητές δημ σχολείων στις 17:05

            Ως χρονικό όριο ολοκλήρωσης για τον αγώνα των 7000μ ορίζεται η μιάμιση 1ώρα και 30 λεπτά

3. Κατηγορίες :1.  Άνδρες –  γυναίκες γεννημένοι-ες έως  2001

                            2.  Αγόρια-κορίτσια κάτω των 18 – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ (2002 κ νεότεροι)

                            3.  Μαθητές –μαθήτριες αγόρια Δημ Σχολείου – 2008 και νεότερα..(για     τα 1200 m) με την προϋπόθεση να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα που θα δηλώνει ότι ο/η αθλητής –τρια είναι υγιής και τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στον αγώνα (διατίθεται έντυπο)

4. ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Η απόσταση που θα διανύσουν οι δρομείς είναι 7.000 μέτρα  και οι μαθητές δημ σχολείων 1200 μ (600 προς μια κατεύθυνση και επιστροφή )

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετέχουν Άνδρες και Γυναίκες μέλη αθλητικών σωματείων ή ανεξάρτητοι δρομείς(μη εγγεγραμμένοι σε  Σωματεία).

5.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

5.1 Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με mail (perrosnikolaos@gmail.com ή στο korissoscorfu@gmail.com) ή με φαξ (2661043040) το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019 (για οργανωτικούς λόγους) και ώρα 14.00 το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής - Υπεύθυνη Δήλωση (πιστοποίηση υγείας), όπου θα δηλώνουν ότι είναι υγιείς και αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης (επισυνάπτεται), και είναι και αναρτημένο στο www.korissos.gr). Θα υπάρξει η δυνατότητα  ,για όσους δεν προφθάσουν τις προαναφερόμενες προθεσμίες, δηλώσεων συμμετοχής αρκεί να παρουσιαστούν έγκαιρα – (15:30 μμ) στον τόπο της εκκίνησης την ημέρα του αγώνα. Όσοι προτιμήσουν την ηλεκτρονική ,αποστολή (e-mail), θα πρέπει την ημέρα του αγώνα και μια ώρα πριν να την  υπογράψουν χειρόγραφα.

Σημείωση: σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κ. Πέρρο Νίκο στό τηλέφωνο 6932660482

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλα  τα  στοιχεία   που αναφέρονται στη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση- συμμετοχής θα  πρέπει  να  είναι  πλήρως συμπληρωμένα.5.2 Οι αθλητές Σωματείων μπορούν να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο της αθλητικής τους ταυτότητας θεωρημένη ιατρικά έως και πριν 6 μήνες από την ημερομηνία του αγώνα

5.3 Η συμμετοχή και στον αγώνα δρόμου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

6. Η εκκίνηση θα γίνει από την θέση «Πάρκιγκ» στην παραλία του του Ίσσου  και ο τερματισμός στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή ξεκινά νότια κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο παραλιακά, περνάμε το JET SKI και συνεχίζουμε έως το χωματόδρομο παράπλευρα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ. Μπαίνουμε στο χωματόδρομο αλλάζοντας κατεύθυνση έχοντας αριστερά μας τους πρώτους αμμόλοφους με τους κέδρους  και κατευθυνόμαστε προς «Λίμνη». Συναντάμε το πρώτο σταθμό υδροδότησης στο «κιόσκι». Συνεχίζουμε  ανηφορικά στην άμμο μέχρι του σημείου που θα έχουμε την θάλασσα αριστερά πάνω σε λόφο. Στα 2600 μ στροφή προς την «έρημο». Στα 3.500μ ξεκινά η διαδρομή στο κεδροδάσος. Στα 4.000 μ βγαίνουμε από το κεδροδάσος και κατευθυνόμαστε προς την θάλασσα την οποία την έχουμε στα δεξιά μας. Τρέχουμε παραλιακά κι αφού περάσουμε την οργανωμένη πλαζ φτάνουμε στο χώρο του τερματισμού

Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλικής έννοιας, συνολικής απόστασης 7.000m. και θετική υψομετρική εως 12μ. Επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα διαδρομής.

Η απόσταση θα είναι σηματοδοτημένη σε όλη την απόσταση με σήματα κατεύθυνσης και κορδέλες και θα υπάρχουν σημεία check point όπου θα τσεκάρετε το πέρασμα των αθλητών.7.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η τροφοδοσία των δρομέων με νερό στη διαδρομή θα πραγματοποιείται

1.στο Κιόσκι, αφού διασχίσουμε τον δημοτικό δρόμο προσέλευσης στον Ισσο (1300μ)

2.στην αρχή της παραλίας (4 χλμ)

Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης αθλητών θα υπάρχει και στην Αφετηρία – Τερματισμό του αγώνα. Οι δρομείς που θα προμηθευτούν νερό από τον σταθμό, σεβόμενοι το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, είναι υποχρεωμένοι: ή να απαλλαγούν από το μπουκάλι σε διάστημα 30 μ από τον σταθμό σε χώρους που έχει προβλεφθεί, ή να το έχουν έως τον τερματισμό.

                     

8. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η επιτροπή αγώνα και θα πραγματοποιηθεί με χρονόμετρα χειρός. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο  www. Korissos.gr στην ενότητα «7ος ΚόρΙσσος» σελίδα «Αποτελέσματα»

Επίσης οι σταθμοί υδροδοσίας θα λειτουργούν και ως σταθμοί ελέγχου ‘check point’ των αθλητών . Όσοι αθλητές δεν τσεκαριστούν ότι πέρασαν από τα check point θα θεωρούνται άκυροι .    Η διοργάνωση μπορεί να έχει και επιπλέον σταθμούς ελέγχου αθλητών .

9. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να φροντίσουν για  τα ρούχα τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα και προτρέπονται να μην έχουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων(αξίας ή όχι).10. ΕΠΑΘΛΑ

Στους  τρεις  πρώτους  νικητές – νικήτριες  του 7ου ΚόρΙσσου Δρόμου στην άμμο θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα ανά κατηγορία :

Στους  πρώτους - πρώτες      Κύπελλο –  Μετάλλιο    επίχρυσο.

Στους  δεύτερους - δεύτερες    Κύπελλο- Μετάλλιο    επάργυρο

Στους  τρίτους - τρίτες Κύπελλο -    Μετάλλιο    χάλκινο

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, συλλεκτικό, ειδική έκδοση για τον αγώνα.

11.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 Όλοι  οι  συμμετέχοντες πρέπει  1.30  ώρα  πριν  από  την έναρξη της διοργάνωσης (15:30) να παραβρίσκονται στον χώρο της γραμματείας-παραλαβή αριθμών

Σημείωση: Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας του αγώνα έχουν δικαίωμα να  ελέγχουν τις δηλώσεις συμμετοχής των αγωνιζομένων όσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία (κύρια ημερομηνία γεννήσεως) και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα αθλητή την συμμετοχή αν δεν προσκομίσει την δήλωση συμμετοχής με την ιατρική βεβαίωση ή εφόσον αυτή δεν υπάρχει  ,την υποχρεωτική  επισυναπτόμενη δήλωση ότι αγωνίζεται με δική του-της  ευθύνη  κι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του είδους του αγώνα.

Οι αθλητές – τριες πρέπει να φορούν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο και στην διαδρομή (σημεία ελέγχου) και στον τερματισμό (κύρια στο στήθος).

- Λόγος ακύρωσης του αθλητή-τριας θα είναι το γεγονός να ρυπάνει το περιβάλλον (χώρος απορριμμάτων μόνο ο σταθμός και ο τερματισμός)

12. ‘Ότι δεν  προβλέπεται  από  την  Προκήρυξη  θα  ρυθμίζεται  από  την Επιτροπή αγώνα (Γιώργος Ψάϊλας- Στρατηγός Κώστας- Σκορδίλης Παύλος- Τόμπρος Κώστας-  Πέρρος Νίκος-) και διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε αλλαγές που τις κρίνει απαραίτητες.

13. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από γιατρούς εθελοντές. Επιπλέον η Πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων της διαδρομής, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών με την παρουσία στη διαδρομή Εθελοντών – Διασωστών, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Παρουσία Ασθενοφόρου από την «Θεραπεία ΑΕ»14. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής (κεδροδάσος, επίγειες ρίζες δένδρων και θάμνων) και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θα υπάρχει μέριμνα για την διέλευση των δρομέων μπροστά από την πλαζ, έτσι ώστε να μην εμποδίζονται από λουόμενους, καθώς επίσης και στα σημεία ελέγχου.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες της ΕΟΔ που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.15. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το  τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε περιβάλλον εκτός οργανωμένων αθλητικών χώρων, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.16. BEACH HANDBALL για μαθητές δημ και Γυμνασίου

            Επίσης, παράπλευρη εκδήλωση αποτελεί το Beach handball για μαθητές δημοτικού (με το πέρας του αγώνα 1200μ) και Γυμνασίου. Οι διοργανωτές θα εχουν οργανώσει αγωνιστικό χώρο, και θα συμμετέχουν είτε ομάδες οργανωμένες, είτε θα σχηματιστούν ομάδες με βάση την ηλικία κύρια. Στόχος  να απολαύσουν οι μικροί μαθητές και την παραλία με παράκτιο άθλημα, γεγονός που αναδεικνύει ότι στην περιοχή το 2009 διεξήχθη πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach handball  με τεράστια επιτυχία  Ο μόνος περιορισμός αφορά τους ανήλικους που θα πρέπει να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Συνημμένα:     

- Αίτηση συμμετοχής -Υπεύθυνη δήλωση - πιστοποίηση υγείας δρομέων (στο www.Korissos.gr)Σε κάθε περίπτωση  οι φίλοι αθλητές κα αθλήτριες  παρακαλούνται να βρίσκονται σε τακτική επαφή με την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.korissos.gr   προκειμένου να ενημερώνονται επί των νεοτέρων ανακοινώσεων της οργανωτικής επιτροπής Η οργανωτική επιτροπή