ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γιορτή κρασιού στον Αρίλλα, Σάββατο 7/9Γιορτή κρασιού στον Αρίλλα, Σάββατο 7/9


Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση “Γιορτή κρασιού 2019” το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στον Αρίλλα Κέρκυρας (στον ελαιώνα, 200μ. πριν την παραλία).

   Στην εκδήλωση γίνεται παρουσίαση του πατροπαράδοτου τρόπου παραγωγής του κρασιού, σε όλα τα στάδια του. Από το κουβάλημα με τα τερτικά στο γάιδαρο, μετά το πάτημα στο σκαφόνι, το ζύψιμο στο ζυφτήρι και τέλος το μάζεμα του μούστου με την 'κολόκα' από τη σκάφη στο μπότη, όλα αυτά με τη συνοδεία τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών του τρύγου από τις γυναίκες του χωριού και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας.

  Το κρασί που κάναμε την προηγούμενη χρονιά θα προσφέρεται δωρεάν, αγοράζοντας μία χειροποίητα ζωγραφισμένη κανάτα από τα μέλη του συλλόγου μας, την οποία μπορείτε να ξανά γεμίσετε όσες φορές θέλετε. Επίσης οι νοικοκυρές του συλλόγου μας θα σας προσφέρουν γλυκό του κουταλιού σταφύλι παραδοσιακά φτιαγμένο.

  Τα τμήματα χορού του συλλόγου μας θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας, και στη συνέχεια η ορχήστρα “Φαίακες” θα μας κρατήσει συντροφιά με αγαπημένα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 8:00 μ.μ.

Σας περιμένουμε όλους με την καλή σας διάθεση και το χαμόγελό σας!!