ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ασύλληπτο: Συνέλαβαν μαθητές στη Λάρισα για κατάληψη σχολείου!
Ασύλληπτο: Συνέλαβαν μαθητές στη Λάρισα για κατάληψη σχολείου!

Ασύλληπτο, αλλά κλασικό δείγμα του αυταρχισμού να συλλαμβάνονται ανήλικοι μαθητές από την αστυνομία.  Συγκεκριμένα στη σύλληψη δέκα μαθητών του ΕΠΑΛ Λάρισας προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές.

Στις καταλήψεις που γίνονται επί μακρόν στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις καταστροφές που σημειώνονται στο χώρο του σχολείου, αποδίδει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τις χθεσινές συλλήψεις μαθητών κατά τη διάρκεια κατάληψης του σχολείου.

Μιλώντας στο alfavita.gr o Γιώργος Δοδοντσάκης, ανέφερε ότι ο διευθυντής ζήτησε από τους μαθητές να καταθέσουν ένα κατάλογο με τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να το κάνουν. Ήδη ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων είχαν πάρει απόφαση να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που δεν κατατεθούν αιτήματα εκ μέρους των μαθητών.

Την Τρίτη το πρωί, η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε με έγγραφό της τις δημοτικές αρχές, τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την αστυνομική διεύθυνση για την κατάληψη και τις ζημίες που είχαν προκληθεί, ώστε να λήξει η κατάληψη.

Κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, η αστυνομία συνέλαβε δέκα περίπου μαθητές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στο τμήμα κλήθηκαν για κατάθεση και οι γονείς των μαθητών. Λίγο αργότερα οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται πάντως πως στη Λάρισα είναι πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που συλλαμβάνονται τόσοι μαθητές λυκείου για κατάληψη, ενώ προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η διεύθυνση του σχολείου επέλεξε να απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές για την επίλυση του ζητήματος. Την παρέμβαση ζήτησαν καθηγητές και η διεύθυνση του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα, αλλά σε αυτή, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι προστέθηκαν και εξωσχολικά στοιχεία.

Μαζί με τους μαθητές κλήθηκαν και οι γονείς των ανήλικων μαθητών για να καταθέσουν, ενώ αργότερα με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και το σχολείο λειτουργεί σήμερα κανονικά.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει σήμερα η «Ελευθερία», είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στη Λάρισα,που συλλαμβάνονται τόσοι μαθητές λυκείου για κατάληψη.

Επίσης πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που η σχολική κοινότητα καταφεύγει στις εισαγγελικές αρχές ζητώντας την παρέμβασή τους, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη  μία κατάληψη.