ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μητσοτάκης – ΝΔ: Στη «μάχη» της λαϊκής χειραγώγησης με το κάλπικο αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους»Μητσοτάκης – ΝΔ: Στη «μάχη» της λαϊκής χειραγώγησης με το κάλπικο αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους»


Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του Μητσοτάκη και οι κάλπικες υποσχέσεις του, ενόψει ΔΕΘ, για «ανάπτυξη» προϋποθέτουν και ταυτίζονται με τη σκληρή καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων, με συνθήκες γενικευμένης εργοδοτικής ασυδοσίας. Τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο Αύγουστο, που ναρκοθετούν το δικαίωμα στην απεργία και αφήνουν ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να απολύουν, αποτελούν νέα κλιμάκωση των αντεργατικών, αντιδραστικών ανατροπών.


Η περίφημη ανάπτυξη και οι επερχόμενες επενδύσεις, για τις οποίες πλειοδοτεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επέλαση των πολυεθνικών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που υφαρπάζουν τις κρατικές επιχειρήσεις και υποδομές, όπως πρόκειται να συμβεί με τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη κρατική επιχείρηση, τη ΔΕΗ, αφού πρώτα εκτόξευσαν στα ύψη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Μια επέλαση που συντελείται πάνω στο έδαφος της συντριβής του εργατικού μισθού και των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

H κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκποίηση του πλούτου της χώρας δεν στοχεύουν σε καμία ανάπτυξη, σε καμία εξυγίανση. Στοχεύουν στη βίαιη μεταφορά πλούτου από «κάτω» προς τα «πάνω», από το λαό και τους εργαζόμενους προς το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, το αλυσόδεμα του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

ΠΗΓΗ: prologos.gr