ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Άλλη μια «καυτή» νύχτα στα Εξάρχεια
 Άλλη μια «καυτή» νύχτα στα Εξάρχεια

Προφανώς συνειδητά η κυβέρνηση "παίζει με την φωτιά". Το ζήτημα είναι ποιος θα "καεί", και το μόνο ερώτημα είναι όχι, αν θα γίνει αλλά το πότε θα συμβεί.

Όπως βλέπουμε από αναρτήσεις χρηστών του διαδικτύου και πάλι έχουμε ένα "καυτό" βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.
Όπως δηλαδή μπορεί να συμπεράνουμε, η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα ενδεχόμενα και δείχνει διατεθειμένη να αναλάβει το όποιο κόστος από ένα προμελετημένο "ατύχημα".

Εδώ να σημειώσουμε και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Το θέμα "τάξη και ασφάλεια" με επίκεντρο τα Εξάρχεια, το οποίο δεσπόζει στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική, δέχτηκε ένα απροσδόκητο πλήγμα. :
Aπ' ό,τι μας λέει η ειδησεογραφία οι σχέσεις Μαρινάκη - Μητσοτάκη, περνούν κρίση. Έτσι, λοιπόν ο επιχειρηματίας επέβαλε στο δημοσιογραφικό του φερέφωνο, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, να γράψει ένα επικριτικό άρθρο για την κυβέρνηση σε σχέση με την κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει στα Εξάρχεια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό το κείμενο δημιούργησε προβληματισμό στην κυβέρνηση.
(Αυτά για να μπαίνουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις)
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
 Άλλες μαρτυρίες
1)Από Δημήτρης Υάκινθος
Συνεχείς επιθέσεις ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ της χούντας ΝΔ-Χ.Α.-Κιν.Αλ των ελίτ, ολιγαρχών, κάφρων και μπογδάνων εισέβαλαν στα Εξάρχεια, χημικά, ξύλο, τρομοκρατία, κρότου λάμψης, προτεταμένα όπλα.
Διέκοψαν τη συναυλία.
Μετά την μεγάλη απογευματινή πορεία στα Εξάρχεια, υπέρ των καταλήψεων, απόψε φαίνεται ότι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θέλουν να επιβάλλουν τρομοκρατία στα Εξάρχεια.
"Βρωμιάρηδες ήρθε η ώρα σας". Με αυτή την κραυγή ο πιστολάς διμοιριάρχης των ΜΑΤ που κατέβαινε από Αραχώβης προς την πλατεία και το πιστόλι προτεταμένο προς τους τρομοκρατημένους θεατές της συναυλίας στην πλατεία-κυνηγημένους από κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τη διμοιρία της Στουρνάρη- έδινε εντολές στον ασύρματο "σπάστε τους τα κεφάλια".
Αυτά.

2)Vassos Georgas
Αφού έριξαν δακρυγόνα σε περίπου τετρακόσια άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία αφού έριξαν δακρυγόνα στα ΗΧΗΤΙΚΑ προκαλώντας ζημιές καθάρισαν τη πλατεία από τους αθώους ανθρώπους και παρέδωσαν τη πλατεία στους ναρκεμπορους που εμφανίστηκαν κατά δεκάδες μισή ώρα αργότερα - θα το λέμε και κανείς δεν θα μας πιστεύει πως όταν υποσχοντουσαν να καθαρίσουν τα εξαρχεια εννοούσαν από όλους όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών - λεπτομέρειες αύριο ελπίζω χωρίς άσθμα και αλλεργικό σοκ στα μάτια

3)Αντιγράφω τα tweet που έγραψε πριν λίγο μία κάτοικος των Εξαρχείων:
Τρεις διμοιρίες στην Τοσίτσα, έχουν περικυκλώσει την πλατεία απ' αυτήν τη μεριά. Ερεσσού, Οικονόμου και Τσαμαδού κλειστές από MAT. Απ' την άλλη μεριά δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά από δω δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής.
Από Οικονόμου επιδρομή MAT τώρα στην πλατεία.
Κρότου λάμψης και χημικά έξω απ' το βοξ.
Κρατιέμαι πολλές μέρες, αλλά πλέον θα το πω: ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ όσοι δε μένετε Εξάρχεια ή δεν πατάτε ποτέ το πόδι σας εδώ. Για 6η μέρα ζούμε μ' αυτό κάτω απ' τα σπίτια μας όλο το 24ωρο.
Μία διμοιρία σε κάθε γωνία. Κάθε διμοιρία 12 μπάτσοι.
Βγαίνεις να πετάξεις τα σκουπίδια και σε κοιτάνε τουλάχιστον 24 μπάτσοι, μήπως και κάνεις κάτι λάθος. Ασύρματοι ακούγονται όλο το 24ωρο. Το βράδυ, ρίχνουν φώτα και ελέγχουν τα μπαλκόνια. Ελικόπτερα πετάνε από πάνω μας.
Το ταξί που είχα καλέσει περίμενα και περίμενε να δει όλη η διμοιρία γιατί κάθομαι στο δρόμο, χωρίς να κάνω τίποτα. Μάλλον θα φάνηκα ύποπτη. Δεν το λες και αίσθημα ασφάλειας αυτό.
Καμία ασφάλεια δε νιώθεις. Φόβο νιώθεις και τρομοκρατία. Με το που βγαίνεις απ' το σπίτι βλέπεις 24 οπλισμένους μπάτσους και ξέρεις ότι και να τους κοιτάξεις, θα φας πέσιμο, γιατί είναι καμένοι και ψάχνουν αφορμή.
Όπως τα περιγράφω. Φωνάζουν, μιλάνε, τσακώνονται, την πέφτουν σ' όποιον περάσει που δεν τους αρέσει η φάτσα του ή η μπλούζα του, ανάλογα με τα κέφια, τα νεύρα και τις ορέξεις κάθε ματατζή.
Τελικά ποιο είναι το σχέδιο για τα Εξάρχεια; Να εξαντληθούν οι κάτοικοι απ' την αϋπνία με τις μαλακίες των ματατζήδων και να φύγουν; Γιατί εγώ 5 βράδια έχω να κοιμηθώ σαν άνθρωπος με 3 διμοιρίες κάτω απ' το μπαλκόνι μου.
(Από twitter της @Toola James Keenan και fb profile Στέλιος Νικητόπουλος)

4)πριν 7 ώρες ·
Τώρα χωρίς λόγο διμοιρίες ΜΑΤ από Σπύρου Τρικούπη και Σουλτάνη έκαναν κυκλωτική στην πλατεία και κυνηγάνε και δέρνουν όποιον αράζει εκεί.
ΟΠΚΕ και πολλοί ΔΙΑΣ γύρω από Εξάρχεια προς Σόλωνος, κινούνται τριγύρω και ελέγχουν αβέρτα.
#antireport (από μηνύματα)

5)πριν 8 ώρες ·
Τα έκτροπα από την αστυνομία συνεχίστηκαν και απόψε στα Εξάρχεια. Ιδού μια μαρτυρία:
"Βρωμιάρηδες ήρθε η ώρα σας". Με αυτή την κραυγή ο πιστολάς διμοιριάρχης των ΜΑΤ που κατέβαινε από Αραχώβης προς την πλατεία και το πιστόλι προτεταμένο προς τους τρομοκρατημένους θεατές της συναυλίας στην πλατεία-κυνηγημένους από κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τη διμοιρία της Στουρνάρη- έδινε εντολές στον ασύρματο "σπάστε τους τα κεφάλια". Αυτά.
#antireport (από συντροφικό προφίλ)

6)Φ.Κ.                                                        
 Έχετε ξανακούσει ποτέ σε φεστιβάλ βιβλίου και μουσικής να μπουκάρουν μπάτσοι και να ρίχνουν χημικά σε μικρά παιδιά, νεαρούς και ηλικιωμένους;
Αυτό λοιπόν το φρικτό γεγονός ζήσαμε απόψε όσοι είχαμε την ατυχία να παρεβρεθούμε στο χώρο απολαμβάνοντας την υπέροχη βραδιά. Ενώ όλα κυλούσαν τόσο όμορφα  και το κέφι μικρών και μεγάλων ήταν στα ύψη ξαφνικά εκεί που τραγουδούσαμε και χορεύαμε με την μπάντα ακόμα στη σκηνή, ξαφνικά βρεθήκαμε, τόσος πολύς κόσμος να τρέχουμε αλαφιασμένοι, για να σωθούμε  από την λύσσα των μαντρόσκυλων, άλλοι να προλάβουμε να μπούμε   στα γύρω ανοιχτά μαγαζιά κι άλλοι  να διασκορπίζονται τρεχοντας πανικόβλητοι στα γύρω στενά ενώ αστραπιαία ξεχύθηκε στην ατμόσφαιρα η αποπνικτική μυρωδιά των χημικών.
Δεν υπάρχουν πια λόγια για να χαρακτηρίσει κανείς αυτούς τους κανίβαλους που μας κυβερνούν.
Πολύ φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου για να έχουμε και αθώα θύματα με την κατρακύλα που έχουν πάρει !!!

7)Τι ακριβώς συνέβη στο VOX

Την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ στο VOX βρισκόταν σε εξέλιξη bazaar - φεστιβάλ στην πλατεία