ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απίστευτη καταγγελία για ταξιτζήδες στην Κέρκυρα!Απίστευτη καταγγελία για ταξιτζήδες στην Κέρκυρα!

Μια απίστευτη καταγγελία σε βάρος ταξιτζήδων στο λιμάνι της Κέρκυρας δόθηκε στη δημοσιότητα. Αν αληθεύει δείχνει έλλειμμα στοιχειώδους ανθρωπιάς και χρειάζεται να διερευνηθεί, όχι μόνο από τα κρατικά όργανα, αλλά και από το Συνδικάτο των ταξιτζήδων για να μην εκτίθεται όλος ο κλάδος από την ενδεχομένως απάνθρωπη συμπεριφορά μεμονωμένων και γενικότερα το νησί μας. Γιατί είναι αλήθεια ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι ταξιτζήδες στην Κέρκυρα και ευγενείς είναι και εξυπηρετούν τον συνάνθρωπο προσφέροντας κοινωνικό έργο.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ για μια καταγγελία, η οποία είναι ανώνυμη και αυτό έχει μεγάλη σημασία και γεννά ερωτηματικά αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως δημοσιεύεται στο newsit.gr
Κέρκυρα: Περπάτησαν 2 χιλιόμετρα φορτωμενές και με πρόβλημα υγείας επειδή τα ταξί… αρνήθηκαν να τις εξυπηρετήσουν!

Ξινή βγήκε η εκδρομή από την Κέρκυρα στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας, σε μία Ναυπλιώτισσα και τη φίλη της, αφού όταν επέστρεψαν στα «πάτρια» εδάφη, οι Έλληνες ταξιτζήδες αρνούνταν την κούρσα, αναγκάζοντας τις δύο γυναίκες να περπατήσουν δύο χιλιόμετρα φορτωμένες με πράγματα και έχοντας πρόβλημα υγείας. Όλα αυτά συνέβησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η Ναυπλιώτισσα καταγγέλλουσα φτάνοντας στο λιμάνι μαζί με την φίλη της στις 6 περίπου, απόγευμα Τρίτης, έχοντας ολοκληρώσει την ημερήσια εκδρομή στους Άγιους Σαράντα, προχώρησε προς την πιάτσα ΤΑΞΙ, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα τέσσερα αυτοκίνητα.

Περιπέτεια Ναυπλιώτισσας με ταξιτζήδες στην Κέρκυρα – Περπάτησε με πρόβλημα υγείας δύο χιλιόμετρα

Οι γυναίκες φορτωμένες με ψώνια, φτάνοντας στο πρώτο ΤΑΞΙ αντιμετώπισαν την άρνηση του οδηγού να τις παραλάβει. Τις έστειλε στο επόμενο ΤΑΞΙ, όπου αντιμετώπισαν ανάλογη άρνηση. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στα επόμενα δύο ΤΑΞΙ που επίσης αρνήθηκαν τη μίσθωση.

Ένας ταξιτζής που προσπάθησε να δικαιολογήσει τους συναδέρφους του, είπε στις γυναίκες ότι ενδεχομένως το ΤΑΞΙ στην πιάτσα να ήταν ρεζερβέ και να περίμενε άλλους πελάτες.

Όμως – αναρωτιέται η γυναίκα -δεν θα έπρεπε να είχε μια σήμανση που να έλεγε ρεζερβέ; Αλλά ακόμα και αυτό να συνέβαινε, τα υπόλοιπα ΤΑΞΙ στην πιάτσα γιατί δεν παραλάμβαναν τις δύο γυναίκες;

Δύο χιλιόμετρα φορτωμένες με ψώνια
Απογοητευμένες από την αντιμετώπιση των Κερκυραίων ταξιτζήδων, ξεκίνησαν φορτωμένες με τα ψώνια τους να διανύσουν μια απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων για να φτάσουν από το λιμάνι στο ξενοδοχείο τους.

Να σημειωθεί ότι η Ναυπλιώτισσα καταγγέλλουσα, μετά την άρνηση των ΤΑΞΙ να πάρουν την κούρσα, υπέφερε από πόνους για να φτάσει φορτωμένη στο ξενοδοχείο της, αφού πάσχει από αρθρίτιδα.

Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι δύο γυναίκες αφού έφτασαν στο ξενοδοχείο τους και ξεκουράστηκαν, αποφάσισαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της Κέρκυρας να καταγγείλουν την άρνηση της μίσθωσης από τους ταξιτζήδες. Η αστυνομία όμως τις παρέπεμψε στο Λιμεναρχείο, αφού η πιάτσα βρίσκεται στο λιμάνι που ως γνωστόν ανήκει στη δικαιοδοσία των λιμενικών.

Όμως – όπως αναφέρει η Ναυπλιώτισσα στο anagnostis.org οι αστυνομικοί τους είπαν ότι τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην Κέρκυρα και καλό θα ήταν να απευθυνθούν στον εισαγγελέα, κάτι που πρόκειται να πράξουν τις επόμενες ημέρες, «τρώγοντας» χρόνο από τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η επιλογή επιβατών και προορισμών για τους οδηγούς ΕΔΧ ΤΑΞΙ, τιμωρείται με πρόστιμο. Αρμόδια όργανα για την βεβαίωση των παραβάσεων είναι α) τα μικτά κλιμάκια ελέγχου του ν. 3446/2006, β) η Ελληνική Αστυνομία και γ) το Λιμενικό Σώμα.

πηγή: anagnostis.gr