ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα- Σερβιτόρα: «Με απέλυσαν επειδή κατήγγειλα απόπειρα βιασμού»


Κέρκυρα- Σερβιτόρα: «Με απέλυσαν επειδή κατήγγειλα απόπειρα βιασμού»


Πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων σε τουριστικές περιοχές για απαράδεκτες συμπεριφορές εργοδοτών. Στον Γιάννη Σωτηρόπουλο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε μια 29χρονη σερβιτόρα, η οποία κατήγγειλε ότι ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κέρκυρα την απέλυσε επειδή προσέφυγε στις αρχές για σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από αλλοδαπό υπάλληλο της επιχείρησης.

«Τους είπα έχετε κόρη, σήμερα επιτέθηκε σε μένα, μέσα σε 24 ώρες στην άλλη κοπέλα, δηλαδή η επόμενη μπορεί να είναι η κόρη σας. Έγιναν δύο απόπειρες βιασμού και ήθελαν να κουκουλώσουν την υπόθεση και με πέταξαν στο δρόμο,  απαίσια συμπεριφορά» περιγράφει η 29χρονη σερβιτόρα.

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της για ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κέρκυρα. Πήγε να δουλέψει καλοκαιρινή σεζόν ως σερβιτόρα και την απέλυσε επειδή "τόλμησε" να καταγγείλει στην αστυνομία απόπειρα βιασμού ! Kαι μάλιστα από τον αλλοδαπό υπάλληλο της λάντζας, με τον οποίο διέμεναν στο ίδιο κατάλυμα, που ο εργοδότης τους είχε παραχωρήσει δίπλα στο εστιατόριο.     

«Μένουμε όλοι μαζί, ακριβώς δίπλα από το δωμάτιο μου, γύρναγα ξημερώματα και με περίμενε, άρχισε να με τραβάει, να με θωπεύει, ήταν μεθυσμένος, του έλεγα "άσε με..."»

«Ο αλλοδαπός έκανε δεύτερη απόπειρα βιασμού και σε άλλη κοπέλα»
Δύο ημέρες μετά, όπως καταγγέλλει στο ίδιο κατάλυμα, ο αλλοδαπός έκανε και δεύτερη απόπειρα βιασμού. Αυτή τη φορά εισέβαλε από το παράθυρο, σε δωμάτιο 19χρονης σερβιτόρας, στην οποία επιτέθηκε σεξουαλικά την ώρα που κοιμόταν.

«Με το που ανοίγει τα μάτια της, τον βλέπει από πάνω της, ημίγυμνο με το προφυλακτικό και να κρατάει ένα μαχαίρι. Και του λέει: "Τι κάνεις εδώ; ...είχαν μια μικρή συμπλοκή και κατάφερε να του ξεφύγει».

Μετά από τις δύο σεξουαλικές επιθέσεις, ο αλλοδαπός εξαφανίστηκε από το εστιατόριο. Η 29χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και στον επόπτη εργασίας της Κέρκυρας.

«Δεν είναι μόνο ο κλάδος - "πρωταθλητής" στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, είναι "πρωταθλητής" στην εργοδοτική παραβατικότητα. Πολλοί συνάδελφοι μας σε τουριστικά μέρη, βρίσκονται στο κενό, τους απολύουν χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και δεν έχουν ούτε τα ναύλα να γυρίσουν στον τόπο κατοικίας τους» λέει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού.

ΠΗΓΗ: star.gr