ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Λίγο ακόμη να σηκωθούμε ψηλότερα


Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Λίγο ακόμη να σηκωθούμε ψηλότερα

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Έχει γίνει πλέον κατανοητό και από τον πιο δύσπιστο ότι το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το τελευταίο εξάμηνο αλλάζει καθημερινά και αναβαθμίζεται. Δεν είναι η άνοδός μας στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου αλλά η νέα λειτουργία που προωθεί η νέα Διοίκηση με ανοικτές συνελεύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, με άνοιγμα του Εργατικού Κέντρου στην κερκυραϊκή κοινωνία, με σειρά εκδηλώσεων ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού περιεχομένου, με καθημερινή παρουσία στους χώρους εργασίας όλων των κλάδων με συμμετοχή στις εκδηλώσεις των λαϊκών φορέων, με αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και για τα οποία ζητούν τη στήριξη των συνδικάτων.

Τη συμβολή της σε αυτήν την προοπτική έχει και η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν συνολικά την εργατική τάξη, κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση των συνδικάτων.

Δόθηκε η κατεύθυνση ώστε το περιεχόμενο της συνέλευσης αυτής να βρει συνέχεια στα διοικητικά συμβούλια και στις αντίστοιχες συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και στους χώρους εργασίας, ώστε η υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζομένου.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση σχετικά με την επιχειρούμενη ανατροπή του συνδικαλιστικού Νόμου και εκφράστηκε από όλους η ανάγκη να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουμε την απάντησή μας στα σχέδια της Κυβέρνησης, σε συντονισμό με ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.