ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ελεύθερος ο ένας από τους δολοφόνους του Λουκμάν - Σοκ από τον δεύτερο: «Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα»


Ελεύθερος ο ένας από τους δολοφόνους του Λουκμάν - Σοκ από τον δεύτερο: «Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα»


Ελεύθερος είναι εδώ και δύο μήνες ο Χρ. Στεργιόπουλος, ένας εκ των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάντ τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, όπως προέκυψε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε χθες για την πράξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι έχει αποφυλακιστεί για την ποινή 20 ετών που του έχει επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς έχει εκτίσει 6 έτη και 4 μήνες, ενώ εργαζόταν μέσα στη φυλακή. Συνέχισε με την ίδια υπερασπιστική γραμμή ότι δηλαδή ο Λουκμάν Σαχζάντ τους προκάλεσε με το ποδήλατό του.


Ο Χρ. Στεργιόπουλος υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του, επισημαίνοντας ότι τα φυλλάδια που είχαν βρεθεί στο σπίτι του συγκατηγορουμένου του Λιακόπουλου ήταν προεκλογικά και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα πάρει. «Δεν έχω καμία σχέση, δεν έχει βρεθεί τίποτα πάνω μου, δεν υπάρχω πουθενά, σε καμία φωτογραφία, ούτε τα στοιχεία μου πουθενά καταγεγραμμένα, τίποτα απολύτως» ανέφερε.


Σχετικά με τη στιγμή της δολοφονίας ο Χρ. Στεργιόπουλος έκανε λόγο για «ένα περιστατικό της στιγμής, μια παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε» με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να σχολιάζει: «Αλίμονο αν μια παρεξήγηση καταλήγει έτσι». Περιγράφοντας το φονικό, ο κατηγορούμενος επανέλαβε όσα και στο Μικτό Δικαστήριο υποστηρίζοντας το θύμα τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο, ενώ επέρριψε ευθύνες στον νεαρό Αφγανό προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου. Στην ερώτηση δε της προέδρου, γιατί ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με ένα μαχαίρι με μία μηχανή χωρίς πινακίδες, εκείνος απάντησε: «ήταν λάθος μου».

Πρόεδρος: «Όταν πλησιάσατε και χτυπήσατε 6 φορές σε τι κατάσταση ήταν;»

Κατηγορούμενος: «Εκείνη τη στιγμή τον άφησε και προχώρησε και έφυγε, μετά θεωρήσαμε ότι είναι καλά και φύγαμε.»

Πρόεδρος: «Αυτό το θεωρήσατε ότι είναι καλά;»

Κατηγορούμενος: «Τον είδα να περπατάει. Τα τραύματα που έκανα εγώ, έτσι κι αλλιώς ήταν ελαφρά, έτσι, για να τον ενοχλήσουν μόνο.»

Πρόεδρος: «Σκεφθήκατε αν εκείνος είχε ανάγκη να καλέσετε ασθενοφόρο; Θα μου πείτε, πώς να καλέσετε ασθενοφόρο, όταν λειτουργήσατε έτσι;»

Κατηγορούμενος: «Κυρία πρόεδρε, δε θέλαμε να το κάνουμε, αν θέλαμε θα είχαμε εξαφανιστεί πολύ πιο εύκολα, δε θα πηγαίναμε στο Σύνταγμα.»

Πρόεδρος: «Δε θέλατε να το κάνετε; Και τι θέλατε; Τι επιδιώκατε;»

Κατηγορούμενος: «Εγώ να τον απεγκλωβίσω…»

Πρόεδρος: «Για ποιο λόγο κατέβηκε;»

Κατηγορούμενος: «Κατέβηκε πρώτα το θύμα και μετά κατέβηκε και ο συγκατηγορούμενος (…)»

Εισαγγελέας: «Θέλετε να πείτε ότι σας προκάλεσε;»

Κατηγορούμενος: «Με τη συμπεριφορά του, ναι, αυτό πιστεύω, με τη συμπεριφορά του.»

Πρόεδρος: «Επειδή πέταξε το ποδήλατο;»

Κατηγορούμενος: «Ναι, αυτό εννοώ.»

Εισαγγελέας: «Μα μας είπατε ότι υπήρχε χώρος να περάσετε.»

Κατηγορούμενος: «Το ποδήλατο ήταν μέσα στη μέση. Δεν κινούνταν όπως όλα τα ποδήλατα.»

Νωρίτερα, απολογήθηκε και ο Γ. Καλπιτζής για την εμπλοκή του στην επίθεση κατά του κοινωνικού χώρου «Συνεργείου», για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν βρισκόταν στην Ηλιούπολη εκεί η την ημέρα και απέδωσε το γεγονός ότι είδαν τις πινακίδες της μοτοσυκλέτας του είτε σε λάθος είτε οι πινακίδες, που είδαν μάρτυρας και αστυνομικός, ήταν πλαστές.

 Σοκ από τον δολοφόνο του Σαχζάτ Λουκμάν  Διον. Λιακόπουλο:
«Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα»:

«Δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι ρατσιστής [...] και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε κατά την απολογία του στη δίκη για εγκληματική οργάνωση, ο δεύτερος κατηγορούμενος, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Διονύσης Λιακόπουλος.

Ο Διονύσης Λιακόπουλος είναι ένας από τους έξι τελευταίους κατηγορούμενος, που απολογούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς, αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι απολογίες ολόκληρης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, όπως είχε διαμορφωθεί την περίοδο 2012-2013. Η απολογητική διαδικασία για την κατά τη δικογραφία διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, πιθανότατα θα ξεκινήσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο οι πρώτοι πρώην βουλευτές, που κατ' αλφαβητική σειρά θα είναι οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ- Αβράμης Αρβανίτης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος κ.λπ.

Απολογούμενος, σήμερα, ο Διονύσης Λιακόπουλος, που έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν σε κάθειρξη 21 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στο έγκλημα, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, ενώ υποστήριξε ότι ήταν το θύμα αυτό που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του, Χρήστου Στεργιόπουλου.

Όπως τόνισε, δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο εκ μέρους τους, καθώς δεν κατάλαβαν από την αρχή ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αφού, όπως είπε, «μας έβριζε στα ελληνικά». Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι προανακριτικά είχε πει πως στους έβριζε «σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε», ο Λιακόπουλος απάντησε πως αρχικά ήταν στα ελληνικά και μετά στην άγνωστη σε αυτούς γλώσσα.

Πρόεδρος: Η απόφαση (σ.σ.: του ΜΟΕ) λέει ότι είχατε ρατσιστικό μένος. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Δεν κινηθήκαμε έτσι, δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας.

Πρόεδρος: Το Δικαστήριο λέει ότι έτσι νιώσατε. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι ούτε έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα.

Πρόεδρος: Δηλαδή, αν κάποιος είναι μπροστά με ποδήλατο και κάνει ζιγκ-ζαγκ ο ενδεικνυόμενος τρόπος ήταν αυτός, να βγάλετε μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν λάθος.

Ο κατηγορούμενος, απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας για προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής που είχε βρεθεί στο σπίτι του από την αστυνομία μετά τη δολοφονία Λουκμάν, είπε πως τα είχαν μοιράσει σε καφετέρια που καθόταν με φίλους του και αυτός τα μάζεψε και τα κράτησε για γραφική ύλη.

Πρόεδρος: 'Αλλων κομμάτων είχατε;

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν μου είχαν μοιράσει από άλλο κόμμα.

Αντίστοιχα σε ερωτήσεις για μαχαίρια, αεροβόλο, σφαίρες , αμπούλες αερίου κ.ά., που βρέθηκαν στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος είπε ότι ασχολιόταν με το κυνήγι και το ψάρεμα. Για ένα ρόπαλο είπε πως το αγόρασε απλά μόνο γιατί του αρέσει το μπέιζμπολ «αν και δεν υπάρχει στην Ελλάδα το άθλημα», ενώ για τα φυσίγγια ότι ήταν ενθύμια από τον στρατό.

Πρόεδρος: Ενθύμιο το ρόπαλο, ενθύμιο και αυτά. Είχατε μαχαίρι μαζί σας τη μέρα της δολοφονίας, γιατί;

Κατηγορούμενος: Για εκφοβισμό, αν μου επιτεθεί κάποιος. Μου είχαν κλέψει κάποτε το κινητό.

Πρόεδρος: Θεωρείτε λογικό κάθε πολίτης να κυκλοφορεί με μαχαίρι μήπως του κλέψουν το κινητό;

Κατηγορούμενος: Είχα πάθε φοβία

ΑΠΕ-ΜΠΕ