ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έκθεση ζωγραφικής του Κ. Παπαβλασόπουλου στη Δημοτική πινακοθήκη


 Έκθεση ζωγραφικής του Κ. ΠαπαβλασόπουλουΕγκαινιάζεται απόψε Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Παπαβλασόπουλου στη Δημοτική πινακοθήκη στο art café.

Τίτλος της έκθεσης είναι «Πρόσωπα / Τόποι».

O Κώστας Παπαβλασόπουλος γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Εργάζεται στην Αθήνα ως γιατρός ακτινολόγος ενώ έχει τελειώσει την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Ζαχαρία Αρβανίτη και Άγγελο Αντωνόπουλο, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Στην Κέρκυρα είναι η πρώτη του ατομική έκθεση. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, καθώς και σε εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ το 2017 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Obscuritas» στην γκαλερί Genesis, στην Αθήνα.

Τα ζωγραφικά έργα της ενότητας Πρόσωπα / Τόποι, διατρέχονται από μία συνειδητή, όσο και διακριτική απομάκρυνση από το αντικείμενο και την περιπτωσιολογία. Τα πορτρέτα δύσκολα εγείρουν την ανάγκη στο θεατή να αναζητήσει την ταυτότητα των απεικονιζόμενων προσώπων. Η ανάδυση της φιγούρας μέσα από ένα ασαφές, α-χωρικό, α-χρονικό φόντο, ο περιορισμός της παλέτας στα όρια σχεδόν της μονοχρωμίας, η κυριαρχία ψυχρών, αντι-ρεαλιστικών χρωμάτων απομακρύνει από την συνήθη προσδοκία της πιστής αναπαράστασης ή του ψυχογραφήματος. Τα πρόσωπα φαίνεται να κατοικούν στον κόσμο των αναμνήσεων και του ονείρου.(…)».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) έως τις 10 Νοεμβρίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00
(Δευτέρα & αργίες κλειστά)