ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα Vouchers για 3.500 προνήπια σε 13 δήμους (και στον Δήμος Κέρκυρας) και η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση - Ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια


Τα Vouchers για 3.500 προνήπια σε 13 δήμους (και στον Δήμος Κέρκυρας) και η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση - Ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια


Ο Δήμος της Κέρκυρας είναι ένας από τους 13 δήμους της χώρας και που εξαιρέθηκαν με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση το τρέχον σχολικό έτος. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Για να "μπαλώσουνε"το πρόβλημα βρήκαν τη λύση των  Vouchers, των κουπονιών. Τα  Vouchers, κουπόνια, κάθε άλλο παρά λύση είναι.Σε όποια χώρα έχουν εφαρμοστεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνδέθηκαν με την "επιλογή¨σχολείου που οδήγησε σε έναν ακραίο ανταγωνισμό των σχολείων, στην κατηγοριοποίησή τους και στο μαρασμό ή και κλείσιμο πολλών από αυτών.

Η Προκήρυξη χορήγησης vouchers σε περίπου 3.500 προνήπια σε 13 δήμους

Πρόσκληση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τα προνήπια ηλικίας 4,5 ετών που διαμένουν στους 13 δήμους της χώρας και που εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση το τρέχον σχολικό έτος, αποφάσισε να εκδώσει το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Η πρόσκληση αφορά 3.500 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς μέσω της χορήγησης vouchers. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) από τις 11 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου. Οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι οι ίδιοι που ισχύουν στη συνολική πρόσκληση της περιόδου 2019 - 2020, που ήδη ολοκληρώθηκε.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, οι ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τις 26 έως και τις 28 του μηνός, τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα αρχίσουν τυπικά από την 1η Οκτωβρίου.

Οι 13 δήμοι που αφορά η πρόσκληση είναι οι Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Κω και Ρόδου.

Το ποσό που συμπληρωματικά εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, είναι 9.000.000 ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνολική δαπάνη για το Πρόγραμμα στα 279.000.000 ευρώ.