ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ: Εκδήλωση στο Λαζαρέτο στις 20 Οκτώβρη για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση στο Λαζαρέτο στις 20 Οκτώβρη για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές


Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που δολοφόνησε το αστικό κράτος, στο νησάκι Λαζαρέτο, διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στο Λαζαρέτο η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10 το πρωί από το λιμάνι.

Στο κάλεσμά της η ΤΕ Κέρκυρας αναφέρει:

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους κομμουνιστές ήρωες. Τιμάμε εκείνους που πάλεψαν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό. Τιμάμε εκείνους που δεν πρόδωσαν τα ιδανικά και τους συντρόφους τους, που με αυτοθυσία στάθηκαν παλικαρίσια, αλύγιστοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Το Λαζαρέτο, το Βίδο, η Μακρόνησος, η Γυάρος και κάθε άλλος τόπος θυσίας ηρώων, που γεννήθηκαν μέσα στη φωτιά της ταξικής πάλης, στέκονται βράχοι ακλόνητοι στην προσπάθεια της ΕΕ και όλων των γερακιών του πολέμου να παραχαράξουν την Ιστορία. Όση αντικομμουνιστική υστερία κι αν δείξουν, όσα ψηφίσματα κι αν βγάλουν για να εξισώσουν τους κομμουνιστές ήρωες με τους φασίστες δολοφόνους, ένα μονάχα θα πετύχουν, να φανερώσουν το φόβο και την αγωνία τους. Αυτό που τους τρομάζει είναι η ίδια η πάλη της εργατικής τάξης.

Το σήκωμα του κεφαλιού, την αντεπίθεση, την ανασύνταξη της εργατικής τάξης με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, αυτό φοβάται η αστική τάξη! Γι' αυτό παραχαράσσει την Ιστορία. Γι' αυτό θέλει να καταργήσει τη συλλογική δράση των σωματείων και την απεργία. Γι' αυτό καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Για να νομιμοποιήσει την πολιτική καταστολή απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Για να ποινικοποιήσει τη δράση των εργαζομένων και των συμμάχων τους, όσων σηκώνουν ανάστημα και υψώνουν γροθιές, παλεύοντας για το ψωμί, για τη δουλειά, για τη ζωή που πραγματικά τους αξίζει.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε την εκατοντάχρονη πορεία του Κόμματός μας κι όπως λέει ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Μπέρτολτ Μπρεχτ ετοιμαζόμαστε… "Για τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν!"»