ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Υπουργείο Παιδείας: Στον μαθητή με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα δίνεται η σημαία από το 2020


Υπουργείο Παιδείας: Στον μαθητή με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα δίνεται η σημαία από το 2020

Υπουργείο Παιδείας: Στον μαθητή με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα δίνεται η σημαία

Να κάνει πράξη τη σύνδεση του σχολείου με τις ανάγκες της αγοράς ακόμα και από το Δημοτικό επιθυμεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο από την επόμενη χρονιά η σημαία θα δίνεται στον μαθητή με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την επόμενη χρονιά οι μαθητές από την Α’ Δημοτικού θα πρέπει να υποβάλλουν μια επιχειρηματική ιδέα η οποία θα αξιολογείται και στη συνέχεια, η καλύτερη θα καθορίζει τον σημαιοφόρο.
«Όπως η αγορά επιβραβεύει τις καλύτερες ιδέες, έτσι πρέπει να ισχύει και στο σχολείο. Από την πρώτη δημοτικού κιόλας τα παιδιά θα μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους για μία start-up επιχείρηση, να καταθέτουν business plan τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογούνται από στελέχη της αγοράς σε συνεργασία με το υπουργείο» ανέφερε πηγή του υπουργείου Παιδείας.

«Μπορεί να είναι ένα app χρηματιστηριακού τύπου για να ανταλλάσσουν τάπες Πόκεμον, ένα σύστημα εντοπισμού μέσω GPS όταν παίζουν κρυφτό ή σε μεγαλύτερες ηλικίες πιο εξελιγμένες εφαρμογές όπως μια εφαρμογή που βρίσκει δικαιολογίες για να μην πάνε στην παρέλαση» πρόσθεσε.

Εκτός από σημαιοφόρος, ο μαθητής με την καλύτερη επιχειρηματική πρόταση θα έχει συναντήσεις με παράγοντες τις αγοράς, οι οποίοι θα μπορούν να επιδοτήσουν την ιδέα του και να τον συμβουλέψουν πώς να εκδώσει μετοχές και να προσλάβει αμισθί όσους συμμαθητές του θέλουν να συμμετάσχουν στο εταιρικό του σχήμα.

ΑΠΟ TO VATRAXI