ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι τοποθετήσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο Περιφερειακό ΣυμβούλιοΟι τοποθετήσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο 5-6 Οκτωβρίου

Οι θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για τις επιπτώσεις της πτώχευσης της εταιρείας Thomas Cook στους εργαζόμενους .


Για μας αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ξενοδοχείων είναι επιχειρηματίες και επιλέγουν τους συνεργάτες τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους. Όταν τα πράγματα είναι καλά έχουν υψηλά κέρδη, όταν δεν είναι, έχουν ζημίες. Οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στα κέρδη, επομένως δεν συμμετέχουν και στις ζημίες.

Η Πολιτεία έχει χρέος να εξασφαλίσει  τους εργαζόμενους

·         Να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα τους
·        Να τηρηθεί η νομοθεσία, που ορίζει ότι οι εποχικοί  εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία παραμένουν στην εργασία τους μέχρι το τέλος της σύμβασής τους.
 Δεν πρέπει να απολυθεί κανένας εργαζόμενος αλλά αυτό βέβαια δεν εξαρτάται από μας και δεν πετυχαίνεται με ευχολόγια . Γι αυτό, σε περίπτωση απόλυσης πρέπει να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα.
Δεν έχουμε τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε και να ελέγξουμε τη ζημιά στα μεγάλα ξενοδοχεία, άλλωστε κάποια από αυτά είναι ασφαλισμένα και εν πάσει περιπτώσει  έχουν τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουν. Αυτοί που έχουν πρόβλημα, είναι οι μικροί επιχειρηματίες και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μη γίνουν κατασχέσεις από τις τράπεζες για τυχόν δάνεια και να μην πληρώσουν για έσοδα που δεν εισέπραξαν.
Η  Περιφερειακή Σύμβουλος,
Βέρα ΚορωνάκηΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού, με διάρκεια σύμβασης έως οκτώ (8) μήνες, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς της 15ης-9-2019. Εισηγητής: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

υμφωνούμε με την πρόσληψη  αλλά θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι με σύμβαση αορίστου χρόνου. Κατά κανόνα, όταν λήγει η ολιγόμηνη σύμβαση εργασίας με το λεγόμενο εποχικό προσωπικό, προσλαμβάνεται νέο προσωπικό με ολιγόμηνη σύμβαση και πάει λέγοντας. Εν πάσει περιπτώσει και υπό αυτές τις συνθήκες  πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι που ισχύουν και για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, να είναι ασφαλισμένοι, να έχουν δικαίωμα ρεπό και άδειας  και να απολαμβάνουν όποια δικαιώματα έχουν μείνει τέλος πάντων στους εργαζόμενους.


ΘΕΜΑ 8ο: Η Αντιπυρική – Αντιπλημμυρική Προστασία των νησιών μας. Εισηγητής: Η επικεφαλής της παράταξης ¨Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων¨, κ. Αλεξάνδρα Μπαλού.

Εκπροσωπώντας τα μέλη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια  της  Κεφαλλονιάς , παραθέτουμε τις επισημάνσεις τους  για τις πρόσφατες σοβαρές επιπτώσεις της  βροχής στο νησί.
Ο ι πόλεις στην Κεφαλονιά είναι χτισμένες αμφιθεατρικά με αποτέλεσμα όταν βρέχει να  παρασύρονται μπάζα και χαλίκια στην παραλία. Το καλοκαίρι είναι απολύτως απαραίτητο να καθαρίζονται τα φρεάτια, έτσι ώστε  να μην πλημμυρίζουν την περίοδο των βροχών.
Η πλατεία στο Αργοστόλι έχει το πρόβλημα ότι δεν αποστραγγίζονται εύκολα τα νερά  με αποτέλεσμα να λιμνάζουν  τα όμβρια ύδατα.
Η Αγία Ευθυμία πλημμύρισε για δεύτερη φορά, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι αιτία είναι  η αποψίλωση του δρόμου που  οδηγεί στο βουνό και  το ότι ο κεντρικός δρόμος, που συνδέει την Αγ. Ευθυμία με άλλες περιοχές, είναι χωματόδρομος.
Δεν έχουν γίνει καθόλου αντιπλημμυρικά έργα στις περιφερειακές πόλεις της Κεφαλλονιάς, έγιναν μόνο στο Αργοστόλι, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού.
Στην Ιθάκη επίσης  η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και χρειάζεται να ληφθούν τα ίδια μέτρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Στην Κέρκυρα επίσης πλημμυρίζουν δρόμοι και κτήρια με την πρώτη βροχή λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και μη καθαρισμού των φρεατίων αλλά και γιατί κόβονται πολλά ελαιόδεντρα αλλά και άλλα δέντρα είτε για πώληση ξυλείας είτε για δόμηση δασικών περιοχών στο όνομα της «ανάπτυξης».
Βέρα Κορωνάκη,
Περιφ. Σύμβουλος Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

 Η  θέση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για τις μετακινήσεις των μαθητών.


Η μετακίνηση των μαθητών πρέπει να γίνεται δωρεάν χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν λάβουμε υπόψη τη συγχώνευση σχολείων λόγω οικονομικής κρίσης, μικρά παιδιά πρέπει να μετακινούνται σε άλλα χωριά, που μπορεί να απέχουν 1 χλμ. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να διανύει 1 χλμ  ασυνόδευτο.
Στη σημερινή πραγματικότητα, εργάζονται και οι δύο γονείς και το ωράριο της εργασίας τους δεν τους επιτρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο το πρωί και να τα παίρνουν το μεσημέρι. Επίσης τόσο στις αστικές περιοχές, όσο και στις αγροτικές δεν είναι ασφαλές  για τα παιδιά να διανύουν ασυνόδευτα αποστάσεις με τα πόδια ή το ποδήλατο. Επιπλέον, ένα παιδί δεν μπορεί να διανύει μεγάλη απόσταση με τα πόδια κουβαλώντας τη σάκα του, που όλοι ξέρουμε είναι γεμάτη βιβλία, άρα βαριά. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και μαθητές και μαθήτριες ΑΜΕΑ.
Τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών στην ουσία εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο και κατά συνέπεια τους στερούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
Τέλος, είναι σημαντικό οι αρμόδιες αρχές να φροντίζουν το οδικό δίκτυο, έτσι ώστε να είναι ασφαλές, ιδίως τους χειμερινούς μήνες που δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι πολίτες έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλεια των δρόμων είναι αυτονόητη για όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο για τα παιδιά.
Βέρα Κορωνάκη,
Περιφερειακή Σύμβουλος