ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ διαψεύδει δημοσιεύματα


Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ διαψεύδει δημοσιεύματα

Ανακοίνωση - απάντηση στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για διενέργεια ανύπαρκτων πρωταθλημάτων, δίνει και με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, η οποία εδρεύει στην Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση :

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ με αφορμή  αποσταλλέν  έγγραφο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη σχετικά με το αίτημα  ακύρωσης των  δύο (2) από τα επτά (7) διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κρίκετ Κλειστού Χώρου αγωνιστικής περιόδου 2019 και συγκεκριμένα των Νέων- Ανδρών και Γυναικών ανακοινώνει τα εξής :

Το έγγραφο αυτό προς την ΕΛ.Ο.Κ αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε τυπικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την διοργάνωση αγώνων στην Αθήνα, όπως την καθυστερημένη αποστολή των Φύλλων Αγώνων από την Αθήνα και εκ του λόγου αυτού μεταγενέστερη πρωτοκόλληση τους στην Ομοσπονδία, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων στην Αθήνα για την οποία η ομοσπονδία ουδεμία ευθύνη φέρει και αποτελεί σοβαρό ζήτημα το οποίο επανειλημμένα έχει επισημανθεί αρμοδίως στις υπηρεσίες του Υπουργείου και της Γ.Γ.Α από την Ομοσπονδία μας,  και τα οποία σε καμία περίπτωση  δεν έθιγαν και επηρέαζαν το κύρος των διεξαχθέντων  αγώνων .

Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  παρείχε και θα παρέχει κάθε πληροφορία ή στοιχείο της ζητηθεί και αν πράγματι υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια από οποιονδήποτε, πρώτοι εμείς ζητάμε τη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αν υπάρξουν.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» με το οποίο επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση με δυσφημιστικούς  χαρακτηρισμούς εις βάρος της Ομοσπονδίας και των μελών του Δ.Σ., χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας .

Η διοίκηση μας, όπως κάνει τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια, συνεχίζει το έργο της για την ανάπτυξη του αθλήματος του Κρίκετ σε όλη την Ελλάδα, όπως συμβαίνει και τώρα ,  όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το  Διεθνές τουρνουά Η.P.L 2019 και το Ελληνικό Κρίκετ  προβάλλεται Παγκοσμίως, καθόσον οι αγώνες είναι διεθνείς και διεξάγονται   υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ ( ICC) με σκοπό την ένταξη της χώρας μας στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ 2020″.

Για πληρέστερη ενημέρωση το www.argyrades.gr δημοσιεύει σχετικό δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ (14/10/2019)

Κρίκετ: Σκάνδαλο με πλαστά πρωταθλήματα και πλαστές βεβαιώσεις επιτυχιών


Ακυρώθηκαν όλα τα πρωταθλήματα και η υπόθεση της ομοσπονδίας κρίκετ, την οποία αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», παραπέμπεται στη δικαιοσύνη
Στο φύλλο της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 το «Εθνος της Κυριακής» είχε αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο με το κύκλωμα που είχε στηθεί σε αθλητική ομοσπονδία ομαδικού αθλήματος που πουλούσε πλαστές βεβαιώσεις επιτυχιών έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ. Από εκείνη τη μέρα στην αθλητική ηγεσία, στις υπηρεσίες της ΓΓΑ και σε όλους τους εμπλεκόμενους σήμανε συναγερμός.


Παρά τις προσπάθειες των «εγκεφάλων» της σπείρας να καλύψουν τα ίχνη τους υπήρχαν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και ένορκες καταγγελίες αθλητών που βεβαιώνουν πως ουδέποτε αγωνίστηκαν σε αγώνες για τους οποίους υπήρχαν πλαστά φύλλα αγώνος. Ο σκοπός του κόλπου ήταν προφανής. Να αποκτήσουν αθλήτριες και αθλητές τα αθλητικά μπόνους που προβλέπονται για την είσοδο στα πανεπιστήμια με το αζημίωτο φυσικά.

Μετά από έρευνα 40 ημερών ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε εντολή για ακύρωση όλων των παράνομων πρωταθλημάτων με αγώνες που δεν έχουν γίνει ποτέ αλλά με λίστες πρωταθλητών που λαμβάνουν μπόνους για εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Πριν από λίγη ώρα το υφυπουργείο αθλητισμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ακυρώνονται τα πρωταθλήματα κρίκετ»
«Την άμεση ακύρωση των πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών και Γυναικών 2019, για σωρεία παραβάσεων, ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η μη σύννομη διεξαγωγή τους διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, κατόπιν εντολής για διενέργειά της από τον κ. Αυγενάκη, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.

Θα ακολουθήσει η ανάκληση εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών και αθλητριών και θα εξεταστούν οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ βάσει του αθλητικού νόμου».

Οι καταγγελίες
Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς που έχουν στη διάθεση τους τις καταγγελίες γονέων, αθλητών και αθλητριών η υπόθεση είναι η πιο σοβαρή που έχει δει το φως της δημοσιότητας γύρω από το ζήτημα της εμπορίας των αθλητικών «μπόνους» σε αθλητές και αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν ή θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Αποκάλυψη ethnos.gr: Μεγάλο σκάνδαλο με παράνομες εισαγωγές αθλητών στα πανεπιστήμια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 08.09.2019 13:55
Αποκάλυψη ethnos.gr: Μεγάλο σκάνδαλο με παράνομες εισαγωγές αθλητών στα πανεπιστήμια
Αποκάλυψη ethnos.gr: Μεγάλο σκάνδαλο με παράνομες εισαγωγές αθλητών στα πανεπιστήμια
Η ταρίφα των επιτυχιών
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ο κάθε γονέας για να εξασφαλίσει ένα πιστοποιητικό πρωταθλητή ή δευτεραθλητή ή τριαθλητή από το συγκεκριμένο άθλημα έπρεπε να καταβάλει από 5.000 έως 10.000 Ευρώ. Μάλιστα υπάρχουν και καταγεγραμμένα μηνύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με αποκαλυπτικές συνομιλίες των γονέων με τους εμπλεκόμενους παράγοντες που κάνουν αναφορά για «ταρίφα» 5.000 Ευρώ για πιστοποιητικό τρίτης θέσης, 7.500 Ευρώ για την δεύτερη θέση και 10.000 Ευρώ για την πρώτη θέση.

Ετσι στήθηκε η κομπίνα
Πως όμως στήθηκε η φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών και πως δρούσαν οι επιτήδειοι; Είναι ξεκάθαρο πως οι εμπλεκόμενοι παράγοντες προκειμένου να ανοίξουν δικό τους «παραθυράκι» και για να ξεγελάσουν ακόμα και τις υπηρεσίες του υπουργείου αθλητισμού μπήκαν σε παράνομα μονοπάτια διοργανώνοντας πρωταθλήματα «μαϊμού» ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι που δεν υπήρχε αγωνιστική δράση.

Πρωταθλήτρια χωρίς να το γνωρίζει
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες και το υλικό που είναι διαθέσιμο, οι επιτήδειοι εμπνεύστηκαν πανελλήνια πρωταθλήματα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Συνέταξαν φύλλα αγώνα με διαιτητές, ονόματα αθλητών και προπονητών και μάλιστα πλαστογράφησαν και υπογραφές των αρχηγών των ομάδων. Μεταξύ των καταγγελιών υπάρχει και ένορκη κατάθεση αρχηγού της ομάδας που υποτίθεται πως αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα και στέφθηκε και… πρωταθλήτρια. Οπως όμως αναφέρει και η ίδια ουδέποτε αγωνίστηκε σε έναν τέτοιο αγώνα που μάλιστα είχε οριστεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Με άλλα λόγια η αρχηγός στέφθηκε πρωταθλήτρια χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη
Μετά την ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και τους σχετικούς ελέγχους που πιστοποιούν τις παραβάσεις αναμένεται να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη αλλά και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα που θα δικάσουν την υπόθεση για να επιβάλουν τις ποινές που προβλέπει ο νόμος.